Audi RS5 Competition Plus: Ostrá verzia ešte priostrila. Stovku dá za 3,8 s!

Nové výbavové vylepšenia prinášajú ešte viac vzrušenia a jazdnej agility ako doposiaľ. Balíky Competition a Competition Plus sú k dispozícii pre kupé aj liftback.

23.05.2022 10:00
Audi RS5 Coupe competition plus 1 Foto:
Dvakrát preplňovaný trojlitrový vidlicový benzínový šesťvalec má výkon 331 kW (450 k) a krútiaci moment 600 Nm.
debata

Divízia Audi Sport nezaháľa a pravidelne inovuje najšportovejšie modely nemeckej značky so štyrmi kruhmi v logu. Najnovšie sa rozhodli rozšíriť ponuku výbav pre model RS5, ktorý je na trhu v dvoch karosárskych verziách – ako dvojdverové kupé a päťdverový liftback nesúci označenie Sportback. Oba tieto beztak už vrcholové varianty bude možné ešte vylepšiť, a to balíkmi Competition a Competition Plus.

Audi RS5 Coupe competition plus
Audi RS5 Coupe competition plus
+6Audi RS5 Coupe competition plus

Úpravy obsiahnuté v spomínaných príplatkových balíkoch sa týkajú niekoľkých oblastí, no pohonná jednotka ostáva rovnaká. Dvakrát preplňovaný trojlitrový vidlicový benzínový šesťvalec má výkon 331 kW (450 k) a krútiaci moment 600 Nm. Potenciál auta sa však podarilo zvýšiť tuhším nastavením tlmičov a pružín, tuhšími stabilizátormi, znížením svetlej výšky podvozka o 10 milimetrov a športovým diferenciálom quattro. Zároveň podstúpil aktualizáciu aj softvér riadiacej jednotky, ktorý kladie ešte väčší dôraz na pohon zadnej nápravy.

Audi RS5 Sportback competition plus
Audi RS5 Sportback competition plus
+6Audi RS5 Sportback competition plus

Okrem toho získal jazdný režim Dynamic v kombinácii so športovým režimom automatickej prevodovky lepšiu odozvu na stlačenie plynové pedálu. Stabilitu na ceste zlepšia dvadsaťpalcové disky kolies Phantom prebraté z Audi RS6 obuté do pneumatík Pirelli P Zero Corsa. Znížením množstva tlmiaceho materiálu na redukciu hluku v kabíne sa podarilo ušetriť osem kilogramov na hmotnosti. Aj vďaka tomu bude v kabíne lepšie počuť športový výfukový systém RS plus.

V interiéri budú na výber športové sedadlá RS... Foto: Audi
Audi RS5 Sportback competition plus 7 V interiéri budú na výber športové sedadlá RS čalúnené kombináciou tkaniny Dynamica a kože Nappa.

Balíky Competition a Competition Plus sa postarali o skrátenie zrýchlenia z 0 na 100 km/h o jednu desatinu sekundy na 3,8 s. Maximálna rýchlosť je pritom 290 km/h. V interiéri budú na výber športové sedadlá RS čalúnené kombináciou tkaniny Dynamica a kože Nappa. Dizajnové doplnky tvoria lesklé čierne materiály a uhlíkové vlákna. Tie nájdeme aj na karosérii. Z karbónu sú vonkajšie kryty spätných zrkadiel, bočné aerodynamické prvky, predný spojler a zadný difúzor. Do základnej výbavy pribudli predné LED matrixové svetlá.

Audi e-tron GT quattro - 2022 Čítajte aj Audi pracuje na menšom e-trone GT. Bude to nové TT?

Oba balíky pribudnú do ponuky počas leta. K základnej cene modelov 87 000 eur si za Competition bude treba priplatiť 7 875 eur a za Competition plus 11 875 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Audi #Audi RS5 #Audi RS5 Sportback #Audi RS5 Coupé
Články podľa značiek