BMW M3/M4 50 Jahre: Narodeninová edícia hýri farbami

Legendárna športová divízia bavorskej automobilky sa dočkala okrúhleho jubilea. Pri tejto príležitosti sa v Mníchove rozhodli priniesť svoje najúspešnejšie modely M3 a M4 v limitovanej edícii.

13.06.2022 10:00
BMW M4 Coupe 50 Jahre 1 Foto:
Pre Európu a Čínu bude určený variant M4, pričom počet kusov automobilka nešpecifikovala.
debata

Spoločnosť BMW M GmbH (pôvodne BMW Motorsport GmbH) vznikla 24. mája 1972. Preto nastal čas započať oslavy, ktoré pripomenú päťdesiat rokov úspechov športovej divízie automobilky BMW. Nemožno sa čudovať, že pri tejto príležitosti padla voľba na modely M3 a M4, ktoré sú symbolom úspechov BMW M a ktoré vyrobia v limitovanej edícii 50 Jahre.

BMW M4 Coupe 50 Jahre
BMW M4 Coupe 50 Jahre
+6BMW M4 Coupe 50 Jahre

Obe varianty dostanú tradičné pohonné ústrojenstvo, ako má súčasná modelová generácia vo verzii Competition. Reč je o preplňovanom radovom šesťvalci s výkonom 375 kW (510 k) spojenom so šesťstupňovou manuálnou alebo osemstupňovou automatickou prevodovkou a pohonom zadnej nápravy alebo všetkých kolies. Výnimočnosť kusov limitovanej edície podčiarknu titanové koncovky výfukového potrubia, nástavec predného nárazníka a zadný spojler z uhlíkových vláken.

BMW M3 50 Jahre
BMW M3 50 Jahre
+6BMW M3 50 Jahre

V interiéri sa veľké zmeny neudiali, takže pred vodičom sa bude nachádzať 12,3-palcový digitálny prístrojový štít a v palubnej doske 14,9-palcový displej infotainmentu vybavený najnovším softvérom BMW Operating System 8 s množstvom digitálnych služieb. Limitovanú edíciu pripomenú logá na opierkach hlavy športových sedadiel, lišty na prahoch dverí a kovová plaketa na stredovej konzole.

BMW M4 CSL - 2022 Čítajte aj BMW M4 CSL: ‘Okruhovej nirváne‘ chýba snáď len manuál. A môže na cesty!

Skutočným rozpoznávacím znakom však budú farby laku karosérie a typy diskov kolies, ktoré sa budú odlišovať v závislosti od karosárskej verzie a trhu, na ktorom sa budú predávať. Zo sedanu M3 50 Jahre sa vyrobí len 500 kusov určených pre USA a Kanadu. Na výber budú farby laku červená Vermilion Red, fialová Techno Violet, modrá Interlagos Blue, oranžová Fire Orange a sivá Limerock Grey. Disky kolies budú vždy matne sivé v dizajne Orbit Gey.

Limitovanú edíciu pripomenú logá na opierkach... Foto: BMW
BMW M4 Coupe 50 Jahre 4 Limitovanú edíciu pripomenú logá na opierkach hlavy športových sedadiel, lišty na prahoch dverí a kovová plaketa na stredovej konzole.

Pre Európu a Čínu bude určený variant M4, pričom počet kusov automobilka nešpecifikovala. Na starom kontinente budú zákazníci vyberať z piatich farieb laku karosérie: čierna Carbon Black, modrá Macao Blue, sivá Brands Hatch, červená Imola Red a modrá San Marino Blue. Pokiaľ ide o disky na výber budú matne sivé Orbit Grey a matne bronzové Gold Bronze. V Číne budú na výber dva laky karosérie, a to oranžová Fire Orange a sivá Stratus Grey, ktorými automobilka pripomína, že oslavy výročia pripadli na rok tigra v tamojšom kalendári.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #limitovaná edícia #BMW M4 #BMW M3 #BMW M
Články podľa značiek