Bentley Continental GTC S: Na polceste k Speedu

Aristokratický kabriolet Bentley Continental GTC si budú môcť solventní zákazníci dopriať v novej verzii S. Vychádza síce z 8-valcového GTC, no pridáva viac športového charakteru.

14.06.2022 10:00
debata
Bentley Continental GTC S pridáva... Foto: Bentley
Bentley Continental GTC S - 2022 Bentley Continental GTC S pridáva aristokratickému kabrioletu lesklú čiernu masku, matné pozadie reflektorov alebo špecifické 21-palcové disky kolies.

Bentley predstavil tretiu generáciu kupé a kabrioletu Continental GT v roku 2017. Na výber je vrcholová 12-valcová verzia 6,0 W12 Speed a 8-valcová GT 4,0 V8. Teraz rozširuje modelový rad nový kabriolet Continental GTC S. Vychádza z GTC V8, ale pridáva viac športovej DNA. Predná maska má lesklý čierny povrch, podobne ako plakety S na blatníkoch. V matnom prevedení sú vyhotovené aj svetlá. Žiarivý chróm sa obmedzuje len na logo a nápis Bentley. „Esko“ dostalo tiež špecifické 22-palcové kolesá, opäť s čiernym lesklým povrchom. O to viac vyniknú červené strmene bŕzd. Na výber sú tiež trojlúčové 21-palcové kolesá s diamantovým efektom. Do čierneho hávu sa obliekli aj prahy a hranaté koncovky výfukov.

Interiér je zušľachtený kombináciou semišu... Foto: Bentley
Bentley Continental GTC S - 2022 Interiér je zušľachtený kombináciou semišu Dinamica a pravej kože. Grafika prístrojov je zasa odvodená od vrcholovej 12-valcovej verzie GTC Speed.

Pod kapotou pracuje 8-valcové vidlicové srdce s výkonom 405 kW a krútiacim momentom 770 Nm. Vďaka nemu zrýchľuje aristokratický kabriolet s pohonom oboch náprav a 8-stupňovým automatom na stovku za štyri sekundy. Viac emócií pridáva športová výfuková sústava, ktorá vytvára intenzívnejšiu akustickú kulisu. O komfort však posádka rozhodne nepríde. Bentley totiž sľubuje aj v tomto prípade „pohodu za volantom“. Napríklad vďaka podvozku, ktorý je vybavený systémom Bentley Dynamic Ride. Tento 48V okruh generuje vďaka aktuátorom krútiaci moment 1 300 Nm v priebehu 0,3 sekundy, čím kompenzuje náklony karosérie v zákrutách, ale pozitívny vplyv má aj pri vyšších rýchlostiach.

Hoci Continental GTC S používa „bežný“... Foto: Bentley
Bentley Continental GTC S - 2022 Hoci Continental GTC S používa „bežný“ 8-valcový motor, viac akustických emócií pridáva vďaka športovej výfukovej sústave.

Interiér sa pýši viacerými športovými doplnkami. Kombinuje semiš Dinamica s pravou kožou. Dizajn prístrojového panela vychádza z GTC Speed, teda vrcholovej 12-valcovej verzie. Nechýba ani plaketa S na palubnej doske, logá S vyšité na opierkach hláv a osvetlené prahové lišty, opäť so znakom S. Samozrejme, zákazníci si môžu svoj Continental GTC S doladiť podľa vlastných predstáv, napríklad vďaka prakticky neobmedzenej palete exteriérových farieb. Novinka vytvorí v ponuke protipól k novým verziám Azure, ktoré sú na rozdiel od verzií S zamerané viac na komfort. Bentley pri nich hovorí doslova o wellness atmosfére.

Bentley Continental GTC S - 2022
Bentley Continental GTC S - 2022
+7Bentley Continental GTC S - 2022

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bentley #Bentley Continental #Bentley Continental GTC
Články podľa značiek