Na slovenský automobilový trh vstupuje nová značka. Poznáme ceny!

MG vstupuje na slovenský trh s dvomi SUV s označením ZS a EHS.

30.06.2022 10:00
2021-MG-EHS-Plug-in-Hybrid-exterior-5-1 Foto:
MG sa chce presadiť na Slovensku aj s plug-in hybridnou verziou modelu EHS.
debata (24)

MG sa väčšine ľudí spája so slávnymi britskými roadstermi. Lenže na prelome tisícročí sa malému producentovi športových áut nedarilo. Záchranné koleso mu v roku 2005 hodila čínska automobilka Nanjing Automobile, ktorá kúpila väčšinu aktív z bankrotu MG Rover a plánovala vzkriesiť MG v Európe.

Po sérii nie celkom šťastných rozhodnutí a rôznych peripetií sa napokon tejto čínsko-britskej značke podarilo uchytiť sa aj na náročnom európskom trhu. V roku 2019 predala najmä v Británii viac ako 14 000 áut, o rok neskôr to bolo 25 000 vozidiel a vlani dokonca 54 000 registrácií, keď už pôsobila aj v Nórsku, vo Francúzsku a v Holandsku.

Jedným z najpopulárnejších modelov bolo elektrické kombi MG5 SW. Práve elektrifikované modely v dobrých cenách stoja za jej úspechom. A teraz dostalo MG chuť aj na ďalšie európske regióny. Medzi nimi nechýba Slovensko, kde značka avizovala zahájenie predaja v júni. A skutočne sa tak aj stalo. Od 29. júna 2022 značka MG začala svoje autá ponúkať v Česku a aj na Slovensku. Spolu 26 dílerstiev bude ponúkať dva najnovšie modely – MG ZS a MG EHS.

Nové MG ZS

MG ZS (2022)
MG ZS (2022)
+2MG ZS (2022)

Nové ZS prešlo na jar 2020 modernizáciou a aktuálne je obchodne najúspešnejším modelom MG. Silnou stránkou tohto SUV, patriaceho do B segmentu je variabilný interiér a veľký batožinový priestor. Na pohon slúžia dva zážihové motory: menší preplňovaný priamovstrekový trojvalec s objemom 1,1 litra ponúka výkon 82 kW, a väčší atmosférický štvorvalec s objemom 1,5 litra a výkonom 78 kW. Okrem nich existuje aj elektrická verzia ZS EV. Tá ponúka výkon 115 kW a na jedno nabitie prejde až 440 km.

MG ZS - ceny pre slovenský trh. Foto: Autobinck
MG ZS SK ok MG ZS - ceny pre slovenský trh.

Nové MG EHS

Nové MG EHS (2022)
Nové MG EHS (2022)
+3Nové MG EHS (2022)

Pri vývoji SUV EHS bola venovaná značná pozornosť kvalite a výberu špičkových materiálov palubnej dosky aj celého komfortného interiéru. Centrálna dotyková obrazovka infotainmentu má uhlopriečku 10,1 palca. Z výberu bezpečnostných technológií stojí za zmienku MG Pilot, ktorý zastrešuje hneď niekoľko dôležitých asistenčných systémov naraz a ktorý dokáže do rýchlosti 19,2 km/h auto sám zastaviť. Na detegovanie priestoru pred vozidlom EHS využíva kombináciu kamery a radaru.

Na pohon slúži zážihový preplňovaný štvorvalec 1,5 s výkonom 119 kW, alebo vo verzii PHEV plug-in hybridná hnacia jednotka, ktorá ponúka systémový výkon 190 kW. Unikátna je napríklad desaťstupňová prevodovka kombinujúca 4 stupne pre elektromotor a 6 stupňov pre spaľovací motor. Čisto elektrický dojazd na jedno nabitie je 52 km.

MG EHS - ceny pre slovenský trh. Foto: Autobinck
EHS SK OK MG EHS - ceny pre slovenský trh.

© Autorské práva vyhradené

24 debata chyba
Viac na túto tému: #čínska automobilka #MG #MG ZS #MG EHS
Články podľa značiek