Takto bude vyzerať nový Xceed! Kia ukázala prvé oficiálne skice

Populárny kórejský crossover je na trhu od roku 2019. Po troch rokoch je ideálny čas na facelift.

14.07.2022 10:00
Kia Xceed - facelift 2023 Foto:
Takto by mala vyzerať modernizovaná Kia Xceed. Oficiálne sa predstaví o niekoľko dní.
debata (4)

Xceed si na slovenskom trhu získal pomerne veľa priaznivcov. Svedčia o tom aj predaje za prvý polrok tohto roku. Za prvých šesť mesiacov sa na Slovensku predalo 366 nových Xceedov. Po Ceede v oboch karosárskych verziách a modeloch Sportage a Stonic je to piaty najpredávanejší model Kie. A to aj napriek o niečo vyššej cene, začínajúcej na sume 18 490 eur, čo je pomerne výrazne nad základnou cenou Ceedu ako kombi a aj hatchbacku.

Práve zverejnené oficiálne skice ukazujú, že facelift nebude nejako revolučný, ale zas sa ani neponesie v štýle „skúste nájsť 10 rozdielov oproti predchodcovi“. Vpredu budú výraznejšie prepracované svetlomety, trochu inšpirované modelom EV6, mierne sa zmení maska chladiča a aj nárazník. Nový bude aj svetelný podpis vzadu a keď sa na skicu bližšie pozriete, zistíte, že na zadnej časti auta je logo GT. Takže XCeed príde po prvýkrát aj vo výbavovej verzii GT Line.

Kia Xceed - facelift 2023 Foto: Kia
Kia Xceed - facelift 2023 Kia Xceed - facelift 2023

Pomerne výrazne by sa vraj mal modernizovať aj interiér, vizuálne a aj technologicky. Pribudnúť by mali pokročilejšie a inteligentnejšie asistenčné systémy a modernizovaný by mal byť aj infotainment. Sme zvedaví, ako to bude s motormi. Objavili sa totiž informácie, že XCeed by mal byť po facelifte dostupný len s mild-hybridnými, alebo plug-in hybridnými motormi. Uvidíme, či to tak bude a ako dopadnú litrový a 1,5-litrový motor T-GDi.

Ako bude auto skutočne vyzerať, sa dozvieme už onedlho, oficiálne predstavenie XCeedu je naplánované na 18. júla. A sme zvedaví, ako to bude po facelifte aj s cenami tohto modelu, podľa nás možno očakávať mierne navýšenie ceny – minimálne pri niektorých výbavách.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Kia #facelift #crossover #XCeed
Články podľa značiek