Toyota RAV4: Japonské SUV dostalo 'digitálny refreš'

RAV4 má za sebou štyri roky kariéry. V kondícii ju má udržať malá modernizácia infotainmentu a bezpečnostných prvkov.

04.08.2022 10:00
debata (1)
Toyota RAV4 sa zvonku veľmi nezmenila. Jedinou... Foto: Toyota
Toyota RAV4 - 2022 Toyota RAV4 sa zvonku veľmi nezmenila. Jedinou novinkou je perleťový biely lak Platinum, prípadne v kombinácii s čiernou strechou Midnight Black.

Toyota nám predstavila ostatnú generáciu svojho SUV začiatkom roka 2019. A trafila opäť klinec po hlavičke, pretože RAV4 je vôbec najpredávanejším SUV na svete. Aby nezaostala za konkurenciou, Toyota prichádza v modelovom roku 2023 s moderni­záciou. Navonok si toho ale veľa nevšimnete. Jedinou exteriérovou novinkou je totiž biely perleťový lak Platinum. Najvyššia úroveň výbavy Selection zas dostala dvojfarebné lakovanie, kombinujúce Platinum s čiernou strechou Midnight Black. A to je všetko. Omnoho zásadnejšie zmeny prebehli na palube.

Peugeot e-208 GT - test 2021 Čítajte viac Toto je 10 najpredávanejších áut v Európe v roku 2022. Kráľom je Peugeot

RAV4 sa môže pochváliť virtuálnym prístrojovým TFT panelom s uhlopriečkou 12,3 palca. To ju posúva do nových čias. Kokpit ponúka štyri grafiky a tri rôzne usporiadania údajov. Našťastie, aj s možnosťou klasického analógového zobrazenia. Nový je tiež infotainment s 10,5-palcovou dotykovou obrazovkou. Už v štandardnej výbave obsahuje cloudovú navigáciu. Zlepšila sa aj konektivita. So smartfónmi spárujete rozhranie cez bezdrôtovú platformu Aple CarPlay alebo Android Auto. Novinkou je hlasový agent. Polepšila si tiež aplikácia MyT.

Najväčšou novinkou interiéru je digitálny... Foto: Toyota
Toyota RAV4 - 2022 Najväčšou novinkou interiéru je digitálny prístrojový panel s uhlopriečkou 10 %.

Prostredníctvom nej môžete vozidlo kontrolovať alebo odomykať a zamykať na diaľku, či aktivovať klimatizáciu na predhriatie alebo ochladenie interiéru, prípadne zapnúť výstražné svetlá. Máte tiež vždy„po ruke“ údaje palubného počítača. Bezpečnostný balík Toyota Safety Sense doplnil asistent pre odbočovanie na križovatke, ktorý registruje križujúce autá aj chodcov. Núdzový asistent riadenia zas pomáha vyhnúť sa zrážke s chodcom, ktorý náhle vstúpil na vozovku, ale tiež udržať vozidlo v jazdnom prúde.

Toyota GR Supra iMT - 2022 Čítajte viac Toyota GR Supra iMT: A je to tu. Legende vrátili manuál! Tak ako doteraz sa bude RAV4 dovážať v hybridnej verzii s motorom 2,5 Hybrid Dynamic Force s výkonom 129, alebo 131 kW v prípade pohonu oboch náprav i-AWD. V ponuke zostáva aj nabíjateľný plug-in hybrid s výkonom 225 kW – opäť vo verzii s pohonom i-AWD, ktorý dopĺňa hnaciu sústavu o zadný elektromotor. Batéria s kapacitou až 18,1 kWh umožňuje dojazd 75 km, čo je na pomery plug-in hybridov výnimočná hodnota. Elektrický režim tak zredukuje spotrebu na prvých 100 km len na jeden liter na 100 km.
Toyota RAV4 - 2022
Toyota RAV4 - 2022
+2Toyota RAV4 - 2022

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Toyota #Toyota RAV4
Články podľa značiek