Ford Bronco: Nostalgická edícia spomína na 60. roky

Ford sa rozhodol pripomenúť slávu legendárneho Bronca symbolickým návratom do minulosti. Edícia Heritage je inšpirovaná jeho prvou generáciou.

16.08.2022 10:00
debata (1)
Ford Bronco Heritage evokuje šesťdesiate roky... Foto: Ford
Ford Bronco Heritage Edition - 2022 Ford Bronco Heritage evokuje šesťdesiate roky najmä bielou strechou a rozšírenými blatníkmi. K dispozícii sú aj farebné odtiene inšpirované prvou generáciou tohto legendárneho off-roadu.

Reinkarnácia Bronca v roku 2020 bola pre Ford ranou priamo do čierneho. „Oprášený“ off-road pre veľký záujem automobilka doslova nestíha vyrábať. A teraz prichádza s nostalgickou edíciou, ktorá pripomína slávu Bronca v šesťdesiatych rokoch minulého storočia. Na svet prišlo v roku 1966, a tak neprekvapí, že z nej vznikne presne 1 966 kusov. Zákazníci si môžu dopriať dvoj- aj päť-dverovú verziu. Spomienky oživuje dvojfarebné lakovanie s kontrastnou bielou maskou a strechou v odtieni Oxford White. Nápis Ford sa skvie v červenom laku Race Red.

Zákazníci si môžu vyberať medzi 3- a 5-dverovou... Foto: Ford
Ford Bronco 2-door Heritage Edition - 2022 Zákazníci si môžu vyberať medzi 3- a 5-dverovou verziou Bronca. Terénny vzhľad podporuje rozšírený rozchod, špeciálne pneumatiky aj nárazníky s integrovanými ťažnými okami.
bronco Čítajte viac Legendárny Ford Bronco prichádza do Európy!

Drsný imidž zvýrazňujú rozšírené plastové lemy blatníkov. A nie sú len na okrasu, pretože Bronco Heritage Edition má rozchod kolies zväčšený až o päť centimetrov. Šestnásťpalcové disky majú biely lem. Mohutné oceľové nárazníky nastriekané práškovou farbou integrujú ťažné oká. Zákazníci môžu voliť päť farieb laku karosérie vrátane odtieňa Robin's Egg Blue, ktorý je inšpirovaný arkádovou modrou farbou z prvej generácie Bronca. Žltý odtieň Yellowstone Metallic bol zas vytvorený na základe farby Ford Prairie Yellow z roku 1971.

Interiér sa odvoláva na minulosť bielou... Foto: Ford
Ford Bronco Heritage Edition - 2022 Interiér sa odvoláva na minulosť bielou palubnou doskou a károvanou štruktúrou čalúnenia.

Interiér evokuje šesťdesiate roky károvanou štruktúrou koženého čalúnenia a bielou palubnou doskou. Nechýbajú ani plakety pripomínajúce výnimočnosť tejto edície. Podstatné však je, že Bronco Heritage a jeho vyššia úroveň Heritage Limited obsahujú štandardne balík Sasquqtch s upraveným odpružením s tlmičmi Bilstein s dlhým zdvihom a so zvýšenou svetlou výškou podvozka. Štandardom sú tiež terénne pneumatiky Goodyear a nápravy Dana s kratším koncovým prevodom a elektronickým blokovaním.

Ford Bronco Raptor - 2022 Čítajte viac Ford Bronco Raptor: Toto púštne monštrum zvláda duny ako diaľnicu Bronco Heritage Edition poháňa benzínový 4-valec 2,3 EcoBoost (223 kW) so 7-stupňovou manuálnou alebo 10-stupňovou automatickou prevodovkou SelectShift. Pre Heritage Limited je na výber ešte výkonnejší 6-valec 2,7 EcoBoost (246 kW), tentoraz výlučne v spojení s automatom. Na atraktívnu novinku si však budú musieť záujemcovia počkať až do budúceho roka, pričom najprv budú vybavení zákazníci, ktorí na svoje Bronco už čakajú. A verzie so žltým lakom Yellowstone Metallic budú nasledovať dokonca až v roku 2024.
Ford Bronco 2-door Heritage Edition - 2022
Ford Bronco 2-door Heritage Edition - 2022
+18Ford Bronco 2-door Heritage Edition - 2022
Ford Bronco - 2020 Čítajte viac Ford Bronco prekvapil zvláštnym manuálom. Prečo má prevod ‘C‘?

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ford #Ford Bronco #Ford Bronco Heritage
Články podľa značiek