Mercedes EQE SUV: Toto je prvý pohľad do kabíny terénneho elektrického 'éčka '

Po elektrickom Mercedese-Benz EQS SUV chystá Stuttgart premiéru jeho menšieho súrodenca na báze EQE. Zatiaľ zverejnila automobilka len jedinú snímku interiéru. A tá v podstate nemá čím prekvapiť. Aj EQE SUV dostane totiž palubnú dosku MBUX Hyperscreen.

24.08.2022 12:00
debata
Interiér novej triedy EQE SUV nie je veľkým... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz EQE SUV - 2023 Interiér novej triedy EQE SUV nie je veľkým prekvapením. Palubnú dosku MBUX Hyperscreen poznáme totiž aj z triedy EQE, EQS, EQS SUV a vlajkovej lode triedy S.

Mercedes-Benz rozširuje ponuku elektromobilov raketovým tempom, najmä tých postavených na novej platforme EVA2. Ide o modely EQS, EQE a EQS SUV. Ďalším v poradí bude EQE SUV, teda športovo-úžitková verzia EQE. Automobilka láka na blížiacu sa septembrovú premiéru prvou snímkou interiéru. Tá zachytáva palubnú dosku. Nič nové však nehľadajte. Infotainment MBUX Hyperscreen dobre poznáme nielen z EQS a EQE, ale aj konvenčnej vlajkovej lode triedy S.

Mercedes-Benz EQS - 2022 Čítajte viac Mercedes-Benz EQS SUV: Elektrické ‘GLS‘ je na svete. Pripláva z USA

Je teda zjavné, že aj EQE SUV si bude zakladať na rozsiahlej digitalizácii vrátane pokročilého hlasového ovládania, umelej inteligencie a rozšírenej reality. Automobilka tiež sľubuje, že EQE SUV bude v porovnaní s EQS SUV o čosi športovejšie. Napriek tomu má vďaka stále obriemu rázvoru a kompaktnej elektrickej technológii ponúknuť nadštandardný vnútorný priestor. Moderná atmosféra na palube má byť aj výsledkom kombinácie inovatívnych materiálov v teplých, ale aj chladných tónoch.

Mercedes-Benz EQE SUV ponúkne veľkorysý... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz EQE SUV - 2023 Mercedes-Benz EQE SUV ponúkne veľkorysý vnútorný priestor.

Na prvej oficiálnej fotografii vidíme napríklad kombináciu „teplej“ farby Balao Brown a „studených“ odtieňov Neva Grey či tyrkysového ambientného podsvietenia. Predpokladáme, že EQE SUV si požičia kompletný pohon z EQE, čo by znamenalo verzie EQE SUV 350 so zadným elektromotorom s výkonom 215 kW a krútiacim momentom 530 Nm a verzie s pohonom oboch náprav 4Matic s výkonom až do 500 kW. Kapacita batérie bude asi 90 kWh. Na presnejšie dáta nebudeme čakať dlho. Novinka sa predstaví 16. septembra.

Mercedes-Benz EQE SUV - 2023
Mercedes-Benz EQE SUV - 2023
+2Mercedes-Benz EQE SUV - 2023

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz #Mercedes-Benz EQE #Mercedes-Benz EQE SUV #Mercedes-EQ
Články podľa značiek