Jeep predstavil príves pre Wrangler. Zvládne aj ťažký terén

Príves stojí na platforme, ktorú využíva aj americká armáda. Možno naň namontovať aj strešný stan.

16.11.2022 20:00
Jeep Wrangler Addax Foto:
Offroadový príves pre Jeep Wrangler má odpruženú tuhú nápravu a svetlú výšku vyše 40 centimetrov,
debata (2)

Jeep Wrangler zvládne takmer všetko a dá sa s ním vybrať na naozaj náročné tripy. Ak sú však dlhšie, „nabaliť“ sa do neho expedičným spôsobom na niekoľkodňové jazdy nie je úplne jednoduché. Okrem bežnej výbavy totiž potrebujete aj rôzne náhradné diely pre najnamáhanejšie komponenty, dostatočnú zásobu paliva, vody a množstvo ďalších vecí. Ak strechu „obsadíte“ strešným stanom namiesto záhradky, máte priestorový problém.

A presne pre takéto cesty je ideálnym doplnkom offroadový príves s kapacitou takmer 1 000 litrov a nadstavbou na umiestnenie strešného stanu, vytvorený v spolupráci Jeepu so spoločnosťou Addax presne „na mieru“ Wrangleru. Jeho rozmery sú 1,5 × 1,8 metra a je rovnako drsný, ako samotné auto.

Offroadový príves pre Jeep Wrangler.
Offroadový príves pre Jeep Wrangler.
+3Offroadový príves pre Jeep Wrangler.

Stačí uviesť pár parametrov. Váži necelých 400 kilogramov, má tuhú odpruženú nápravu a svetlú výšku úctyhodných 43 centimetrov. O tom, že by mal toho zvládnuť dosť, svedčí aj fakt, že je postavený na rovnakej platforme, akú pre svoje mobilné terénne prívesy využíva aj americká armáda.

V praxi to znamená, že využíva oceľový rám s hrúbkou približne 48 mm z materiálu, certifikovaného pre vojenské použitie. Je vyrobený z ocele s hrúbkou 4,78 mm, certifikovanej pre armádne využitie. Nadstavba nie je kvôli zachovaniu maximálnej pevnosti zváraná, ale ohýbaná. Má taktiež výsuvné nastaviteľné nohy pre jeho stabilizáciu v teréne.

Okrem nadstavby má po bokoch lišty pre prichytenie príslušenstva, odnímateľné ťažné zariadenie, na ktoré možno umiestniť napríklad nosič na bicykle a odnímateľná a skladacia je aj prípojná tyč.

Príves sa dostane do predaja začiatkom roku 2023 a lacný veru nebude – jeho cena je stanovená na takmer 19-tisíc dolárov, čo je v prepočte približne 18 700 eur. A to hovoríme o „americkej“ cene, takže možno predpokladať, že v Európe bude jeho reálna cena niekde okolo hranice 20 000 eur.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Jeep Wrangler #terénne auto #offroad #Addax #offroadový príves
Články podľa značiek