Mini Cooper S Seaside: Toto je darček k 30. narodeninám kabria

BMW si pripomína 30. výročie otvoreného Mini špeciálnou „prímorskou“ edíciou.

29.12.2022 10:00
debata (1)
Výročná edícia je lakovaná vo farbe Caribbean... Foto: Mini
Mini Cooper S Convertible Seaside Edition - 2023 Výročná edícia je lakovaná vo farbe Caribbean Aqua a ozdobená dvojitými bielymi pásmi či plaketami s motívom číslovky 30.

História Mini geniálneho konštruktéra Alexandra Issigonisa siaha síce až do roku 1959, ale otvorená verzia prišla oveľa neskôr. V podstate až na sklonku kariéry klasického Mini. Teraz si jej 30. výročie pripomína materské BMW špeciálnou edíciou Seaside Edition. Jej základom je verzia Cooper S poháňaná preplňovaným dvojlitrovým motorom s výkonom 131 kW, vďaka ktorej zrýchľuje na stovku za 7,2 sekundy.

Mini Aceman Concept - 2022 Čítajte viac Mini Aceman: Tento koncept nahradí 5-dverové Mini. A udá smer

Seaside Edition sa môže pochváliť dvojitými bielymi pruhmi, ktoré prechádzajú od dverí až po zadné svetlá. Predné blatníky zdobí špeciálna plaketa pripomínajúca 30. výročie vzniku. Nájdem ju ale aj na špecifických 18-palcových diskoch kolies Pulse Spoke. Karoséria je lakovaná v belasom odtieni Caribbean Aqua. Interiér je vyšperkovaný ozdobnými lištami a číslovkou 30 na kobercoch, volante či na kľúči. Infotainment využíva 8,8-palcovú obrazovku.

Interiér je vyšperkovaný ozdobnými lištami a... Foto: Mini
Mini Cooper S Convertible Seaside Edition - 2023 Interiér je vyšperkovaný ozdobnými lištami a číslovkami 30, napríklad na palubnej doske či na kobercoch.

V sérii je balík komfortných prvkov Premium Plus aj systém výberu jazdných režimov. Prvé exempláre sa dostanú k zákazníkom v marci budúceho roka, teda na začiatku „kabriosezóny“. Zatiaľ poznáme len cenu vo Veľkej Británii. Mini si za výročnú edíciu Seaside Edition vypýta 34 500 libier, čo je približne 39 000 eur.

Mini Cooper S Convertible Seaside Edition - 2023
Mini Cooper S Convertible Seaside Edition - 2023
+29Mini Cooper S Convertible Seaside Edition - 2023

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #Mini #Mini Cooper S #Mini Cabrio
Články podľa značiek