Na Slovensku sa začalo predávať benzínové MG HS. Cenu má zaujímavú

SUV MG HS prichádza na náš trh so základnou cenou na úrovni lepšie vybavenej malej ŠKody Kamiq.

23.01.2023 16:00
MG HS - 2021 Foto:
MG HS má pod kapotou benzínový motor s objemom 1,5 litra.
debata (18)

MG na náš trh vstúpilo len v druhej polovici minulého roku pomerne úspešne. Ak sa pozrieme na predaje, tak za pár mesiacov si auto tejto značky kúpilo na Slovensku 84 ľudí.

V ponuke pritom boli len dva modely – plug-in hybridné MG HS (predávané ako EHS) a cenovo dostupný crossover MG ZS. Asi neprekvapí, že takmer všetky objednávky na Slovensku smerovali práve na druhý spomínaný model. Ten sme už stihli aj vyskúšať, ak vás zaujíma, môžete si prečítať náš test:

MG ZS - test 2022 Čítajte viac Test: MG ZS 1,0 TGI – za srdce vás nechytí, cenou a komfortom áno

V tomto roku by sa však tento pomer v neprospech SUV HS mohol zmeniť. K nepríliš atraktívnej plug-in hybridnej verzii totiž pribudla čisto benzínová, zatiaľ iba s jednou motorizáciou, benzínovým turbomotorom s objemom 1,5 litra. Avšak za pomerne zaujímavé ceny, pričom na výber je manuál a aj automat.

zväčšiť Model HS sa doteraz predával len ako plug-in... Foto: MG
MG HS Model HS sa doteraz predával len ako plug-in hybrid, ktorý príliš nelákal. Benzínová verzia je cenovo oveľa zaujímavejšia.

MG HS má pod kapotou zážihový preplňovaný štvorvalec 1,5 TGI s výkonom 119 kW / 162 koní. Model je k dispozícii so šesťstupňovou manuálnou alebo sedemstupňovou automatickou dvojspojkovou prevodovkou. MG HS taktiež ponúka luxusný červený interiér, ktorý je možné mať ako Paket Style v rámci príplatkovej výbavy na prianie. Výbava je pomerne zaujímavá nielen v základe, ale aj v ďalších výbavových stupňoch:

zväčšiť Auto je k dispozícii v štyroch výbavových... Foto: MG
MG vybavy Auto je k dispozícii v štyroch výbavových stupňoch.

Aj vďaka tomuto modelu má čínsko-britská značka na českom a slovenskom trhu pre rok 2023 pomerne silné ciele. Spolu by na nich chcela predať približne 3 000 áut a dosiahnuť jednopercentný trhový podiel. Predaje na Slovensku by mali byť na úrovni približne tisíc kusov. Či sa tento cieľ podarí splniť, uvidíme.

V každom prípade má MG oproti mnohým konkurentom jednu zásadnú výhodu – podľa vyhlásenia importéra majú zabezpečené pre slovenský aj český trh dostatočné počty áut a čakacie doby by sa aj v prípade individuálne konfigurovaných áut mali rátať na týždne a nie na mesiace.

MG eHS PHEV 1.5TGI Exclusive (2023) Čítajte viac Test: MG EHS. Toto čínske SUV rozhodne netreba podceňovať!

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #SUV #MG #MG HS
Články podľa značiek