Toyota RAV4 GR Sport: Viac emócii a lepší podvozok

Toyota dopĺňa rodinu športovo ladených modelov konečne aj o SUV RAV4. Okrem dynamicky pôsobiacich doplnkov podstúpila RAV4 GR Sport aj zmeny na podvozku. Dostupná bude ako hybrid aj ako plug-in hybrid.

01.02.2023 10:00
debata
RAV4 GR Sport spoznáte vďaka lesklému čiernemu... Foto: Toyota
Toyota RAV4 GR Sport - 2023 RAV4 GR Sport spoznáte vďaka lesklému čiernemu výpletu masky a množstvu čiernych dekorácií. Len predný spojler má kontrastný strieborný lak.

Prostredníctvom línie GR Sport vniesla Toyota do ponuky viac emócií. Už dávnejšie predstavila športové verzie v modelových radoch Yaris, Yaris Cross, Corolla, C-HR, Land Cruiser a dokonca Hilux. Do partie chýbala už len RAV4 GR Sport. To sa ale teraz konečne zmení. Veď s kumulatívnymi predajmi viac ako 10 miliónov kusov by bolo hriechom vynechať RAV4 z rodiny inšpirovanej športovou divíziou Gazoo Racing.

Línia GR Sport bude dostupná pre hybridnú aj... Foto: Toyota
Toyota RAV4 GR Sport - 2023 Línia GR Sport bude dostupná pre hybridnú aj plug-in hybridnú verziu RAV4.
Toyota bZ Compact SUV Concept - 2022 Čítajte viac Toyota bZ Compact SUV: Ďalšia elektrická ‘ochutnávka‘ prichádza z Los Angeles

Nová RAV4 s prívlastkom GR Sport využíva známu receptúru. Vidieť to na prvý pohľad. Lesklá čierna maska chladiča dostala športový výplet. Lesklé čierne sú aj vložky v nárazníkoch, lemy blatníkov, prahy, zrkadlá, strecha a tiež špecifické 19-palcové disky kolies. Aerodynamiku vylepšuje predný spojler v striebornej farbe. Nechýba matné pozadie reflektorov a samozrejme, plakety GR Sport na prednej maske a zadnom veku.

Interiéru dominujú športové sedadlá so... Foto: Toyota
Toyota RAV4 GR Sport - 2023 Interiéru dominujú športové sedadlá so semišovým efektom a strieborné stehy, ktoré nájdeme aj na volante či hlavici voliča prevodovky. Najväčšou novinkou je ale infotainment s 12,3-palcovým virtuálnym kokpitom a 10,5-palcovým dotykovým displejom.
Toyota C-HR Prologue Concept - 2022 Čítajte viac Toyota C-HR Prologue: Drzý koncept je na ceste k výrobným linkám

V kabíne nájdeme športové sedadlá čalúnené poťahom so semišovým efektom v kombinácii s umelou kožou a strieborným prešívaním. Strieborný steh je prítomný aj na hlavici voliča prevodovky, volante či na výplniach dverí. Logo GR Sport zdobí opierky hlavy, volant a koberčeky. V sérii je nový infotainment s 10,5-palcovým displejom a 12,3-palcovým virtuálnym kokpitom – teda nové prvky, ktoré prichádzajú do RAV4 v modelovom roku 2023.

Podvozok má tuhšie naladenie, čo znamená... Foto: Toyota
Toyota RAV4 GR Sport - 2023 Podvozok má tuhšie naladenie, čo znamená suverénnejšie chovanie v zákrutách.
Toyota Prius - 2023 Čítajte viac Toyota Prius: Nová generácia má byť znovuzrodením hybridu

Z komfortných prvkov spomeňme elektricky ovládané predné sedadlá s pamäťou či 360-stupňové zobrazenie okolia. Polepšil si aj balík asistenčných systémov Toyota Safety Sense. Pribudol systém núdzového riadenia v prípade kolapsu vodiča a vylepšený predkolízny systém. Viac zábavy za volantom majú posádke dopriať tuhšie pružiny a špecifické nastavenie tlmičov. Línia GR Sport bude dostupná pre hybridnú aj plug-in hybridnú verziu RAV4, vrátane elektrickej štvorkolky AWD-i.

Toyota RAV4 GR Sport - 2023
Toyota RAV4 GR Sport - 2023
+51Toyota RAV4 GR Sport - 2023

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Toyota #Toyota RAV4 #Gazoo Racing #Toyota RAV4 GR Sport
Články podľa značiek