Renault Clio: Nachytali modernizovanú verziu. Rozsahom úprav prekvapí

Renaut Clio čaká v najbližších týždňoch premiéra faceliftu. My si ho však môžeme predstaviť už dnes, pretože v uliciach Valencie sa objavilo bez kamufláže. A to počas nakrúcania reklamného spotu.

23.02.2023 18:00
debata
Prvé snímky vynoveného Clia ukazujú rozsiahle... Foto: Twitter
Renault Clio - facelift 2023 Prvé snímky vynoveného Clia ukazujú rozsiahle dizajnové zmeny v prednej časti, inšpirované konceptom Vision Scénic.

Súčasná generácia Clia prišla na svet v roku 2019, takže skorý príchod modernizovanej verzie neprekvapí. Stať by sa tak malo v priebehu najbližších týždňov. Tipujeme začiatok marca. Toto obdobie si automobilky obľúbili, keďže ešte pred pár rokmi sa v tomto čase každoročne konal dnes už neexistujúci autosalón v Ženeve. Prekvapením je skôr to, že vynovený bestseller Renaultu sa objavil v predstihu v uliciach španielskej Valenice a to bez štipky kamufláže. Práve tam Renault natáčal reklamný spot. No bol tu aj ďalší účastník Juanjo García, ktorý novinku zachytil a s krátkym videom sa neváhal podeliť na twitteri.

Renault Scenic Vision Concept -2022 Čítajte viac Renault Scénic Vision: Tento koncept mení legendu na SUV. I keď bez 4x4

Vďaka tomu je jasné, že Clio podstúpi pomerne rozsiahle dizajnové úpravy. Minimálne v prednej časti. Medzi kľúčové zmeny patria nové štíhle svetlomety kombinované s dennými svetlami v tvare šípky, umiestnené v nárazníku. To znamená koniec typických „klov“. Reflektory spojí tenká lišta, z videa však nie je jasné, či bude diódová, ako je dnes v móde. Nechýba ani nové logo. V každom prípade to vyzerá tak, že inšpiráciou pre dizajnové úpravy je vlaňajší koncept Renault Scénic Vision. Vzadu očakávame skôr retuše, napríklad v podobe výraznejšej grafiky svetiel či pozmeneného nárazníka.

Mitsubishi Colt - 2023 Čítajte viac Mitsubishi Colt sa vráti po 10 rokoch. Bude ‘prezlečeným‘ Cliom

Najväčšou zmenou v interiéri bude nový infotainment. O technike nie je nič známe, no šepká sa, že pod kapotou by sa mohla objaviť plug-in hybridná technológia z crossoveru Captur E-Tech. Keďže oba modely stoja na rovnakej platforme CMF-B, nie je to problém. Takže Clio E-Tech PHEV by skombinovalo atmosférický 4-valec 1,6 SCe, ktorý používa už v hybridnej verzii s multimódovou prevodovkou, elektromotorom a li-ion batériou s kapacitou 9,8 kWh. Systémový výkon je u jeho väčšieho súrodenca naladený na 118 kW. Pri Cliu by to mohlo byť o čosi menej. Pripomeňme, že čoskoro sa na báze Clia predstaví aj nové Mitsubishi Colt.

Renault Clio E-Tech 140 (2021)
Renault Clio E-Tech 140 (2021)
+28Renault Clio E-Tech 140 (2021)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Renault #facelift #Renault Clio
Články podľa značiek