Huracan STO Time Chaser 111100: ‘Lambo‘ sa zmenilo na umelecké kyberdielo

Lamborghini štartuje rok osláv. Automobilku zo Sant Agaty založili totiž pred šesťdesiatimi rokmi. Čaká nás tak množstvo výnimočných projektov. A toto je prvý z nich. Huracan STO prešiel tuningom mladého, ale slávneho japonského umelca Ikeuchiho.

24.02.2023 10:00
debata
„Plátnom“ pre kreáciu japonského umelca... Foto: Lamborghini
Lamborghini Huracan STO Time Chaser 111100 - 2023 „Plátnom“ pre kreáciu japonského umelca inšpirovaného cyberpunkom sa stalo Lamborghini Huracan STO. Bielu karosériu narúšajú len sivé dvere. V oblasti svetiel, loga a prednej kapoty nájdeme grafiky pripomínajúce plošné spoje.

Ikeuchi je prvým umelcom, ktorého prácu Lamborghini prezentuje. Jeho rýchla kariéra je inšpirovaná svetom cyberpunku. A práve v tomto štýle sa nesie aj tuning Huracanu STO, ktoré poslúžilo ako základ kreácie. Ikeuchi mu dal prívlastok Time Chaser 111100, pričom číslovky vyjadruje číslicu 60 v binárnej sústave. Úpravy nie sú dramatické. Na čierno-bielom Huracane STO, okrem dverí, ktoré sú sivé, pribudli grafiky v oblasti predných svetiel, reflektorov a na prednej kapote.

Lamborghini Invencible - 2023 Čítajte viac Lamborghini Invencible/Auténtica: Toto je finálna dvojbodka za érou V12

Najväčšou zmenou je inštalácia zvláštneho boxu nad motorom, ktorý obsahuje elektronické komponenty, ale len ako dekorácie. Ikeuchi totiž často používa plastové modely s časťami priemyselných produktov, aby vytvoril víziu budúcnosti doplnenú o konvenčnú funkčnosť. O technike nepadlo ani slovo. Je ale možné, že tento exemplár, ktorý je vnímaný ako umelecké dielo, ani žiaden motor nemá. Lamborghini dokonca nezverejnilo ani snímku interiéru. Okrem Huracanu Time Chaser 111100 vytvoril Ikeuchi pre Lamborgnini ešte jedno dielo Time Gazer.

Najväčšou zmenou je zvláštny box nad motorom... Foto: Lamborghini
Lamborghini Huracan STO Time Chaser 111100 - 2023 Najväčšou zmenou je zvláštny box nad motorom vytvorený z priemyselných komponentov.

Futuristický objekt, pripomínajúci akýsi simulátor, je mixom komponentov z ikonických jubilejných modelov Countach 25th Anniversary, Lamborghini Diablo SE30, Lamborghini Murciélago 40th Anniversary a Lamborghini Aventador LP-720–4 50th Anniversary. Nájdeme tu sedadlo alebo koleso. Tie kombinuje opäť s elektronickými súčiastkami a príslušenstvom počítačov vrátane klávesnice a ventilátorov. Oficiálne sa predstaví v Tokiu. Tento rok budú v rámci programu „Chasing the Future“ nasledovať ďalšie výtvory od viacerých umelcov.

Lamborghini Huracan Sterrato - 2022 Čítajte viac Lamborghini Sterrato: Týchto 610 koní mieri aj do terénu

„Som poctený, že môžem spolupracovať so značkou, akou je Lamborghini. Je to značka, ktorá sa neustále snaží formovať budúcnosť a spochybňovať status quo, ako to robím ja so svojím umením. Time Gazer a Time Chaser boli vytvorené začlenením originálnych dielov z minulých jubilejných modelov a majú byť oslavou histórie Lamborghini, ale aj jeho budúcnosti,“ komentoval spoluprácu s kultovou talianskou automobilkou Ikeuchi.

Lamborghini Huracan STO Time Chaser 111100 - 2023
Lamborghini Huracan STO Time Chaser 111100 - 2023
+8Lamborghini Huracan STO Time Chaser 111100 - 2023

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lamborghini #Lamborghini Huracán
Články podľa značiek