Subaru Outback: Po facelifte ešte drsnejší. Ale aj bezpečnejší

Za Atlantikom už Subaru predstavilo modernizovaný Outback vrátane dobrodružnej verzie Wilderness, ktorá si to môže rozdať priamo s off-roadmi.

09.03.2023 10:00
debata
Vynovený Outback má ešte drsnejší vzhľad.... Foto: Subaru
Subaru Outback - 2023 Vynovený Outback má ešte drsnejší vzhľad. Postarala sa o to nová maska a najmä nové plastové bočnice predného nárazníka. Hmlové svetlá majú odteraz kruhový tvar.

Subaru Outback je najúspešnejším kombi v USA a asi jediným modelom na tamojšom trhu, z ktorého sa predá viac kusov v tejto verzii ako klasických sedanov Legacy. Dokonca dokáže konkurovať populárnym SUV. Napokon, zvládne viac než mnohé športovo-úžitkové autá. Aj preto chce japonská automobilka udržať Outback v dobrej kondícii. Zapracovala na jeho dizajne a technike, čím ešte viac posilnia jeho out-doorovú DNA. Zvlášť to platí pre dobrodružnú verziu Wilderness.

Dobrodružná verzia Wilderness má svetlú výšku... Foto: Subaru
Subaru Outback Wilderness - 2023 Dobrodružná verzia Wilderness má svetlú výšku zväčšenú až na 24 cm a k tomu strešné nosiče s vyššou nosnosťou, ktoré si poradia so strešným stanom.

Outback dostal prepracovanú prednú masku s drsnejším výpletom, ostrejšiu grafiku svetiel a celkom nové kruhové hmlové svetlá. Nešetrilo sa ani na plastovom „brnení“. Vidieť to na nárazníkoch, kde sa objavili masívne čierne bočnice. Takto je Outback lepšie chránený mimo asfaltu. Verzia Wilderness sa môže pochváliť ešte drsnejším vzhľadom vďaka zväčšenej svetlej výške až na 241 mm, čo je údaj takmer zo sveta off-roadov. A nielen to. Wilderness má aj upravené pruženie s väčším zdvihom väčšie zaťaženie strechy.

Subaru Outback - test 2021 Čítajte viac Test: Subaru Outback 2,5 Lineartronic S-AWD - zlaté časy ešte neskončili

O bezpečnosť sa stará vynovený systém EyeSight so širokouhlou kamerou a novým softvérom. To znamená lepšiu detekciu chodcov a cyklistov, najmä na križovatkách. Predkolízny systém so schopnosťou vyhnúť sa prekážke by mal zabrániť nehodám do rýchlosti až 80 km/h. Infotainment Stralink s 11,6-palcovým „tabletom“ je odteraz kompatibilný so smartfónmi cez Apple CarPlay a Android Auto. Slúži aj na ovládanie jazdných režimov a terénneho módu X-Mode.

Infotainment Starlink má zlepšenú konektivitu a... Foto: Subaru
Subaru Outback - 2023 Infotainment Starlink má zlepšenú konektivitu a balík bezpečnostných systémov EyeSight zas novú širokouhlú kameru.

Americkí zákazníci budú mať naďalej na výber buď 2,5-litrový atmosférický „boxer“ s výkonom 133 kW, alebo 2,4-litrový preplňovaný boxer s výkonom 191 kW. Oba spojené s kontinuálnou prevodovkou Lineartronic CVT s ôsmimi prednastavenými prevodovými pomermi. Pochopiteľne, štandardom je aj legendárny permanentný pohon oboch náprav Symmetrical AWD s aktívnym vektorovaním krútiaceho momentu a riadením dynamiky vozidla. Uvidíme, či vynovený Outback dorazí aj do Európy. Ak aj áno, tak výlučne s atmosférickým motorom.

Subaru Outback - 2023
Subaru Outback - 2023
+15Subaru Outback - 2023

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Subaru #Subaru Outback
Články podľa značiek