Subaru ukázalo novú Imprezu

Subaru s predstihom zverejnilo prvú oficiálnu fotografiu úplne novej Imprezy.

07.04.2011 05:14
Subaru Impreza Foto:
Subaru Impreza
debata

Subaru sa pripravuje na veľké odhalenie novej generácie Imprezy, ktoré sa udeje na autosalóne New York International Auto Show (22. apríla až 1. mája 2011). Zatiaľ je jasné, že bude súčasne predstavená päť aj štvordverová verzia a práve prvú oficiálnu fotografiu štvordverovej Imprezy výrobca zverejnil už teraz.

Subaru Impreza ohlasuje návrat ku klasickému... Foto: Subaru
Subaru Impreza Subaru Impreza ohlasuje návrat ku klasickému sedanu.

Japonci prisľúbili, že nový model bude najúspornejším sedanom s pohonom všetkých kolies na severoamerickom trhu. S galónom paliva, čo je niečo okolo 4,5 litra, prejde 36 míľ. Po prepočte to zodpovedá približne spotrebe 6,5 litra na 100 kilometrov. Okrem toho má mať novinka priestrannejší interiér a vysokokvalitné vypracovanie. Podľa vonkajšieho vzhľadu sa dajú vypátrať zhodné prvky so štúdiou Impreza, ktorá bola odhalená na autosalóne v Los Angeles v novembri 2010. Prevzaté boli napríklad vystupujúce blatníky.

Ako už naznačila štúdia, aj sérioví Impreza bude pokračovať v tradícii motorov boxer. O prenose výkonu môžeme zatiaľ len špekulovať, lebo štúdia na prekvapenie použila bezstupňovú CVT prevodovku.

Nová Impreza v európskej špecifikácii bude predstavená v septembri na autosalóne IAA vo Frankfurte.

debata chyba
Články podľa značiek