Nový VW Beetle prišiel o strechu

Zima je v plnpm prúde, ale automobilky už dnes plánujú svoju letnú kolekciu. Opel predstavil kabriolet Cascada, Jaguar prekrásny roadster F-Type a do tretice zverejnil informácie o svojom Beetle Cabriolet aj Volkswagen.

13.12.2012 08:26
Volkswagen Beetle Cabriolet Foto:
Aj nový Beetle Cabriolet zostáva verný plátnu. Strecha sa zloží za 10 sekúnd, a to do rýchlosti 50 km/h.
debata

Nadviaže tak na dlhoročnú tradíciu otvorených „chrobákov“. Z prvej generácie vyrábanej od roku 1949 až do roku 1980 sa vyrobilo viac ako 330-tisíc kusov. To jeho nástupca New Beetle Cabriolet z roku 2003 už nebol zďaleka tak úspešný. A práve novinka z dielne Volkswagenu by mala zlepšiť jeho reputáciu. Dizajnom sa totiž omnoho viac blíži k pôvodnej legende. Tak ako velí tradícia, zostáva verný plátennej streche.

Volkswagen Beetle Cabriolet Foto: Volkswagen
Volkswagen Beetle Cabriolet Volkswagen Beetle Cabriolet

Technológia však pokročila, a tak je možné strechu ovládať elektricky. Na sklopenie a vyklopenie potrebuje len neuveriteľných 10 sekúnd. A nemusíte vôbec zastaviť, zvládne to do rýchlosti 50 km/h. Keďže strecha sa skladá nad kufor, a nie do kufra, v batožinovom priestore zostáva stále prijateľných 225 litrov, čo je v porovnaní s klasickou verziou len o 85 menej. O bezpečnosť 4-člennej posádky sa postarajú vystreľovacie ochranné oblúky.

Volkswagen Beetle Cabriolet Foto: Volkswagen
Volkswagen Beetle Cabriolet Volkswagen Beetle Cabriolet

Techniku si Beetle Cabriolet požičal od svojho uzavretého súrodenca. V ponuke bude teda paleta siedmich motorov. Benzínové s výkonom od 77 kW (1.2 TSI) až po 147 kW (2.0 TSI) a dieselové od 77 kW (1.6 TDI) po 140 kW (2.0 TDI). Na najsilnejšie verzie si však ešte budeme musieť chvíľu počkať. Okrem 6-stupňových manuálov nechýbajú ani dvojspojkové prevodovky DSG.

Volkswagen Beetle Cabriolet
Volkswagen Beetle Cabriolet
+7Volkswagen Beetle Cabriolet
debata chyba
Články podľa značiek