Lancia ukázala model Ypsilon

V ženeve sa ukáže aj nový Ypsilon od Lancie. Luxusné malé auto dostane päť dverí a úplne nový dizajn.

15.02.2011 07:44
Lancia Ypsilon Foto:
Lancia Ypsilon
debata

Lancia Ypsilon bude okrem nových kriviek znova lákať aj možnosťou dvojfarebného lakovania a bohatého chrómovania exteriérových detailov. Ústredným motívom prednej časti bude veľká maska chladiča pripomínajúca krivky väčšej Lancie Delta.

Karoséria dostane päť dverí. Foto: Lancia
Lancia Ypsilon Karoséria dostane päť dverí.

Na rozdiel od minulosti sa konštruktéri rozhodli pre päťdverovú karosériu s maskovaným zadným párom dverí. Lancia tak chce osloviť širšiu klientelu a urobiť svoje mini praktickejším a využiteľnejším. Interiér bude luxusný a presvetľovať by ho malo najväčšie strešné okno v triede.

Interiér bude dýchať luxusom. Foto: Lancia
Lancia Ypsilon Interiér bude dýchať luxusom.

O motoroch toho Lancia zatiaľ veľa neprezradila, známe je len to, že pod kapotou by sa mali objaviť benzínové motory 0.9 TwinAir a 1.4 T-Jet. Naftovú ponuku budú tvoriť štvorvalce 1.3 MultiJet a 1.6 MultiJet. K dvojvalcu 0.9 TwinAir si zákazníci budú môcť priobjednať aj poloautomatickú prevodovku DFN. K všetkým motorom chce Lancia dodávať štart-stop systém. Výkony jednotlivých motorov pre model Ypsilon automobilka zatiaľ neprezradila.

Lancia bude nový Ypsilon vyrábať v Poľsku. Foto: Lancia
Lancia Ypsilon Lancia bude nový Ypsilon vyrábať v Poľsku.

Bez zaujímavosti nie je ani to, že nový Ypsilon bude schádzať z výrobných pásov v Poľsku, hneď vedľa sesterského Fiatu 500.

debata chyba
Články podľa značiek