Škoda oslavuje špeciálnou Fabiou Monte Carlo

110 rokov motoršportu sa automobilka Škoda rozhodla osláviť akciovou edíciou modelu Fabia s veľavravným prívlastkom Monte Carlo.

13.01.2011 12:09
Škoda Fabia Monte Carlo Foto:
Škoda Fabia Monte Carlo
debata

Aj vám sa možno zdá, že 110 rokov v motoristickom športe je nejako veľa. Veď automobily so značkou Škoda sa začali vyrábať až v medzivojnovom období. História automobilky Škoda je však úzko spätá so značkou Laurin & Klement, ktorú prevzala v roku 1925. Spoločnosť Laurin & Klement vyrábala automobily od roku 1905, no začiatok výroby motocyklov sa datuje do roku 1899 a v roku 1901 sa ich motocykle zúčastnili na medzinárodnej súťaži na trase Paríž-Berlín.

Škoda Fabia Monte Carlo vychádza z Fabie vo výbave Ambiente. Dostala čiernu strechu, kryty spätných zrkadiel mriežku chladiča a zatmavené svetlomety. S týmito prvkami ladí aj čierno lakované lemovanie spodnej časti karosérie a 16-palcové disky Comet. Škoda Fabia Monte Carlo sa môže pochváliť aj športovým podvozkom.

Interiér je vybavený čiernym čalúnením strechy, športovými sedadlami, malým koženým paketom, ochrannými lištami prahov a kovovými krytmi pedálov. Na výber sú dve farebné prevedenia – čierne a čierno-červené.

V zákrutách podržia športové sedačky Monte Carla. Foto: Škoda
Škoda Fabia Monte Carlo V zákrutách podržia športové sedačky Monte Carla.

Škoda Fabia Monte Carlo sa bude dodávať s motormi 1.2 HTP, 1.2 12V HTP, 1.4 16V, 1.2 TDI CR, 1.2 TSI (63 kW a 77 kW) a 1.6 TDI (55 kW, 66 kW a 77 kW). Všetky motorizácie Fabie Monte Carlo budú k dispozícii s manuálnou prevodovkou.

Škoda Fabia Monte Carlo sa po prvýkrát ukáže verejnosti na Rely Monte Carlo už v januári. Následne absolvuje výstavnú premiéru na autosalóne v Ženeve, no výrobca bude prijímať objednávky už od februára 2011.

debata chyba
Články podľa značiek