Toyota zvoláva 625 000 hybridov, z toho 160 000 v Európe

Po problémových plynových pedáloch a nebezpečných airbagoch spoločnosti Takata má Toyota ďalší problém. Tentoraz sa týka chybného softvéru jej hybridných modelov.

17.07.2015 11:00
debata
Softvérový problém, ktorý môže počas jazdy... Foto: Toyota
Toyota Prius Plug-in Softvérový problém, ktorý môže počas jazdy vyradiť hybridný systém vozidla z prevádzky sa týka aj najpopulárnejšieho hybridu planéty – Toyota Prius.

Japonská automobilka Toyota Motor zvoláva po celom svete do servisov 625 000 hybridných áut k oprave softvérovej chyby. V Európe sa opatrenie týka zhruba 160 000 vozidiel. Firma uviedla, že v súvislosti so zisteným problémom zatiaľ nemá žiadne správy o nehodách alebo zraneniach. Softvérová chyba môže v niektorých prípadoch hybridný systém počas jazdy vyradiť z prevádzky.

Problém sa týka aj niektorých verzií najpredávanejšieho hybridného modelu planéty – Toyoty Prius. Či zasiahne zvolávacia akcia aj sesterský Lexus zatiaľ Toyota neuviedla. Toyota je podľa objemu predaja najväčšou automobilkou sveta. Vlani zvýšila predaj o tri percentá na 10,23 milióna vozidiel a v čele svetového automobilového trhu sa tak udržala už tretí rok za sebou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Toyota #zvolávacia akcia #Toyota Prius
Články podľa značiek