Mazda zvoláva 4,9 milióna áut. Hrozí požiar spínacej skrinky

Zvolávacie akcie sa nevyhýbajú ani japonským značkám, ktoré sú považované za výrobcov najkvalitnejších áut. Najnovším dôkazom je Mazda. Tá oznámila, že do servisov povolá takmer päť miliónov áut. Ide však o staršie vyizdlá vyrobené v rokoch 1989 až 1998.

29.10.2015 18:00
Mazda - spínacia skrinka Foto:
Zvolávacia akcia Mazdy je zaujímavá tým, že sa týka veľmi starých áut. To nebýva naozaj zvykom. Ani jeden z dotknutých modelov nie je mladší ako 17 rokov. Otázne je, či mohla Mazda o probléme vedieť aj skôr.
debata

Japonská automobilka Mazda zvoláva po celom svete do servisov 4,9 milióna starších áut. Môže sa pri nich objaviť problém so spínačom zapaľovania, ktorý by sa mohol prehriať a vznietiť. Zatiaľ bolo v tejto súvislosti zaznamenaných trinásť prípadov vznietenia, neboli však hlásené žiadne zranenia. V samotných Spojených štátoch sa opatrenie týka 1,36 milióna vozidiel.

Automobilka uviedla, že v USA zatiaľ nedostala žiadne správy o požiaroch ani o nehodách či zraneniach. K výmene spínacej skrinky budú i tak zvolané staršie modely Mazda 323, Mazda 626, Mazda 929, Mazda Protége, Mazda MX-3, Mazda MX-6 a Mazda MPV rôznych ročníkov z obdobia rokov 1989 až 1998. Dá sa očakávať, že majitelia týchto modelov predávaných v Európe, by mohli dostať pozvánku tiež.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mazda #zvolávacia akcia
Články podľa značiek