Tesla zvolá všetky modely S. Skontroluje predné pásy

Americký výrobca elektromobilov oznámil, že zvolá všetky doteraz vyrobené sedany Tesla Model S. Dôvodom je podozrenie na riziko uvoľnenia bezpečnostného pásu.

24.11.2015 19:00
Tesla Model S Foto:
Podozrenie na bezdôvodné uvoľnenie predného bezpečnostného pásu v sedane Tesla S sa objavilo v Európe.
debata

Tesla už mala niekoľko káuz, tá najzávažnejšia sa v roku 2013 a 2014 týkala podozrenia požiarov. Vyšetrovanie amerického úradu pre bezpečnosť cestnej premávky NHTSA však nakoniec dopadlo v prospech amerického výrobcu elektromobilov. Ten vyšiel z kauzy s čistým štítom. Teraz sa však objavilo podozrenie na chybný predný bezpečnostný pás v sedane Model S.

Na začiatku novembra sa totiž jedna európska majiteľka Tesly S sťažovala, že sa jej pás bezdôvodne uvoľnil, keď sa otočila, aby sa mohla rozprávať s cestujúcim na zadnom sedadle. Otáčať sa počas jazdy nie je síce dobrý nápad, ale niečo pravdy na poruche pravdepodobne bude. Tesla totiž oznámila, že všetkým majiteľom Modelu S rozposlala pozvánku na servisnú kontrolu. Týka sa to približne 90 000 áut.

Firma predpokladá, že problém vznikol chybou pri výrobe. Pri ďalších testoch porucha zistená nebola. I tak chce Tesla prekontrolovať všetky predné bezpečnostné pásy, aby sa uistila, že je všetko v poriadku. Zároveň zdôrazňuje, že nemá žiadne správy o nehodách alebo zraneniach spojených s týmto problémom. Nový crossover Tesla X je mimo podozrenia, tak ako aj všetky bezpečnostné pásy na zadných sedadlách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla #Tesla Model S #zvolávacia akcia
Články podľa značiek