S airbagmi má problém nielen Takata. Zvoláva aj Continental

Len mesiac po tom, čo americký úrad pre bezpečnosť cestnej premávky NHTSA nariadil zvolať ďalších päť miliónov áut v súvislosti s nebezpečnými airbagmi Takata, prichádza ďalšia zlá správa. Chybné airbagy má aj Continental. Týka sa zatiaľ piatich miliónov vozidiel.

08.02.2016 21:30
Continental - airbagy Foto:
Airbagy od Continentalu trpia koróziou riadiacej jednotky. Z tohto dôvodu sa nemusia pri havárii aktivovať.
debata

Spoločnosť Automotive Systems, ktorá je divíziou nemeckého dodávateľa automobilových komponentov Continental, oznámila americkému úradu pre bezpečnosť cestnej premávky NHTSA, že elektronické systémy jej airbagov môže poškodiť korózia. Bezpečnostné vankúše sa tak v prípade nehody nemusia nafúknuť. Problém sa týka zatiaľ piatich miliónov áut v USA značiek Honda, Fiat, Chrysler, ale aj Mercedes-Benz a ďalších. Firma sa spojí s dotknutými automobilkami, ktoré následne uskutočnia bezplatnú výmenu riadiacich jednotiek.

Správa pritom prichádza v čase, keď v USA pokračuje rozsiahle zvolávanie automobilov kvôli potenciálne chybným airbagom japonskej spoločnosti Takata. Len minulý mesiac NHTSA nariadil, že do servisov sa musí dostaviť ďalších päť miliónov áut, čím celkový počet zasiahnutých vozidiel v USA narástol na 24 miliónov. Okrem toho musí Takata zaplatiť pokutu 70 miliónov dolárov za pochybenia, ktorých sa dopustila v súvislosti so zvolávaním áut k oprave. Jej airbagy môžu pri explózii vymrštiť do interiéru kovové častice.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Continental #zvolávacia akcia #airbagy #Takata
Články podľa značiek