Maxi-Cosi: Briti vyvinuli prvú autosedačku s airbagmi!

Že to ešte nikomu nenapadlo. Bezpečnostná novinka nebude síce lacná, ale dieťa ochráni lepšie ako akákoľvek súčasná autosedačka. Silu pôsobiacu na dieťa znižuje až o 55 %.

18.04.2018 12:00
debata
Na prvý pohľad si na sedačke AxissFix Air nič... Foto: Maxi-Cosi
Maxi-Cosi AxissFix Air Na prvý pohľad si na sedačke AxissFix Air nič výnimočné nevšimnete. je praktická a je ju možné otáčať.

Britská spoločnosť Maxi-Cosi je zavedeným hráčom na trhu detských autosedačiek. V súčasnosti prichádza s technologickou premiérou, ktorá nemá v tejto oblasti obdobu. Jej nová sedačka AxissFix Air, ktorú vyvinula v spolupráci so známym výrobcom bezpečnostných vankúšov Helite, je vybavená ako prvá na svete airbagmi. Tie sú ukryté v bezpečnostných pásoch a v prípade nárazu sa aktivujú za 0,05 sekundy. Postarajú sa o to dva plynové nafukovače. Veľkosť airbagov umožňuje chrániť nielen hrudník, ale aj hlavu.

Tajomstvo Maxi-Cosi AxissFix Air sa skrýva v... Foto: Maxi-Cosi
Maxi-Cosi AxissFix Air Tajomstvo Maxi-Cosi AxissFix Air sa skrýva v bezpečnostných pásoch vybavených dvoma airbagmi. Nafúknu sa pomocou dvoch plynových nafukovačov. Trvá to len 0,05 sekundy.

Porovnávací test s klasickou autosedačkou ukázal, že sedačka AxissFix Air znižuje tlak na hrudník dieťaťa až o 55 %. „Už pred niekoľkými rokmi sme začali skúmať, ako airbagy chránia detskú hlavu a krk. Náš nový produkt je výsledkom tohto úsilia a ukazuje správny smer vývoja,“ povedal Andrew Ratcliffe, šéf Maxi-Cosi. Zatiaľ je novou technológiou vybavená len sedačka určená deťom s výškou od 61 do 105 cm, teda tým najmenším. Aj preto je vybavená systémom otáčania o 360 stupňov.

Spoločnosť Maxi-Cosi tvrdí, že porovnávací test... Foto: Maxi-Cosi
Maxi-Cosi AxissFix Air Spoločnosť Maxi-Cosi tvrdí, že porovnávací test preukázal až o 55 % nižšiu záťaž hrudníka dieťaťa.
Nie je ale vylúčené, že airbagy sa dostanú aj do ďalších modelov. Maxi-Cosi sa však chce teraz zamerať na to, aby bol produkt dostupný čo najširšiemu spektru zákazníkov. Zatiaľ je totiž sedačka AxissFix Air dostupná len na domácom britskom trhu. A nie je práve lacná. Zaplatíte za ňu 550 libier, teda asi 636 eur. To ale určite nebude brániť jej komerčnému úspechu. Ochrana dieťaťa je pre rodičov prioritou.
Maxi-Cosi AxissFix Air
Maxi-Cosi AxissFix Air
+9Maxi-Cosi AxissFix Air

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #autosedačka #Maxi-Cosi #detská autosedačka #AxissFix Air
Články podľa značiek