Opel: Asistenčná služba OnStar končí. Už tento rok!

Len pred dvoma rokmi predstavil Opel asistenčnú službu OnStar. Vtedy však ešte ako súčasť koncernu GM. Zmena majiteľa však znamená aj koniec tejto služby.

16.05.2018 16:00
debata (2)
Službu Opel OnStar nahradí v roku 2019 nová... Foto: Opel, PSA
Opel OnStar Službu Opel OnStar nahradí v roku 2019 nová asistenčná služba Opel Connect. Prechod bude postupný, pričom všetky modely s ňou môžu počítať až v roku 2024.

Prechod Opela pod krídla francúzskeho koncernu PSA zasiahne nielen technológie a vývoj nových modelov áut, ale aj oblasť asistenčných služieb. Tá OnStar, ktorú General Motors zaviedol na vybraných európskych trhoch v roku 2015 a na Slovensku či v Českej republike o rok neskôr, na palubách Opelov dlho nevydrží. V nových autách sa skončí pomoc vodičom Opelov prostredníctvom operátora alebo mobilnej aplikácie presne 31. decembra 2018.

O tomto kroku informovalo britské zastúpenie automobilky. Pre tých, čo už službu využívajú, bude systém fungovať do konca roka 2020. OnStar je totiž produktom General Motorsu. Po týchto dátumoch nahradí asistenčný systém služba od koncernu PSA a tiež povinný systém privolania pomoci eCall. Opel Connect sa má na palubách Opelov objaviť od roku 2019. Nemal by to byť problém, najmä nie pre modely Opel Crossland X a Grandland X, ktoré už boli vyvíjané s PSA ešte pred fúziou.

Premiéru však bude mať v novej Corse, ktorá bude tiež využívať kompletnú francúzsku technológiu. Dokonca aj v plánovanej, čisto elektrickej verzii. Do roku 2024 by mala byť služba Opel Connect vo všetkých modeloch s bleskom v znaku. Stále však za poplatok. Obsahovať má pripojenie k internetu, detekciu polohy vozidla, diaľkovú diagnostiku, diaľkový prístup a ovládanie ďalších funkcií.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Opel #OnStar #Opel OnStar
Články podľa značiek