Na McDonald's vznikne 18 nových rýchlonabíjačiek. Partnerom je BMW

Nedostatočná sieť nabíjacích staníc je jednou z bariér rozširovania elektromobilov. Platí to aj o Slovensku. Dobrou správou je, že do konca roka ich pribudne sedemnásť. Motoristi ich nájdu na prevádzkach rýchleho občerstvenia McDonald's.

21.06.2018 16:00
debata (1)
Prvú rýchlonabíjačku, ktorá vznikla z... Foto: BMW
McDonald's - rýchlonabíjacie stanice Prvú rýchlonabíjačku, ktorá vznikla z partnerstva ZSE a McDonald's spustili do prevádzky minulý týždeň v bratislavskom Lamači. Partnerom projektu je aj BMW.

Za výstavbou nových nabíjačiek stojí Západoslovenská energetika a McDonald's. Partnerom projektu je BMW, jeden z najväčších výrobcov elektromobilov a plug-in hybridov. Prvú stanicu otvorili minulý týždeň na prevádzke rýchleho občerstvenia v bratislavskom Lamači. Neostane osamotená. Ešte do konca roka spustia do prevádzky ďalších 17 nabíjačiek.

Moderné DC rýchlonabíjačky poskytnú konektory,... Foto: BMW
McDonald's - rýchlonabíjacie stanice Moderné DC rýchlonabíjačky poskytnú konektory, ako sú CCS, CHAdeMO a Type 2.

Motoristi ich nájdu v Bratislave, Trnave, Nitre, Trenčíne, Žiline, Zvolene, Banskej Bystrici, Prievidzi, Liptovskom Mikuláši, Martine, Košiciach a Prešove. Pôjde o moderné DC rýchlonabíjačky, poskytujúce konektory, ako sú CCS, CHAdeMO a Type 2, keďže výrobcovia elektromobilov sa ešte nezjednotili. Pri všetkých nabíjačkách budú vyhradené špeciálne parkovacie miesta.

Stanice vznikajú v rámci celoeurópskych projektov EAST-E a FAST-E, ktorých je ZSE koordinátorom. Cieľom je vybudovať 29 multištandar­dných rýchlonabíjacích staníc na území Českej republiky a Slovenska. Projekt EAST-E je realizovaný v rámci medzinárodného konzorcia, ktoré počíta s otvorením celkom šesťdesiatich dvoch multištandárdných prevádzok. A to aj v Chorvátsku.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #elektromobily #ZSE Energia #McDonald's
Články podľa značiek