Škoda má problém s airbagmi. Zvolá 3 367 áut

Chybné airbagy v šiestich modeloch Škody nemusia počas kolízie poskytnúť potrebnú bezpečnosť. Treba ich vymeniť.

05.08.2019 16:00
debata
Chybné airbagy, ktoré sa dostali do niektorých... Foto: Škoda-Auto
Škoda Superb Scout - 2019 Chybné airbagy, ktoré sa dostali do niektorých vlani vyrobených vozidiel Škoda, sa nemusia v prípade nehody nafúknuť dostatočne rýchlo.

Podľa portálu svolavacky.cz rieši česká automobilka zvolávaciu akciu v súvislosti s airbagmi. Týka sa spolu 3 367 áut modelových radov Fabia, Karoq, Kodiaq, Octavia, Rapid a Superb. Do týchto vozidiel vyrobených od januára do augusta 2018 sa dostali potenciálne chybné čelné airbagy vodiča, ktoré nemusia počas nárazu splniť svoju funkciu. Hrozí, že sa nenafúknu dostatočne rýchlo. Pri týchto vozidlách je preto nutné vymeniť bezpečnostný vankúš vo volante.

Zákazníci, ktorých sa zvolávacia akcia týka, budú výrobcom vyzvaní, aby sa dostavili do servisu. Oprava nemá trvať dlhšie ako polhodinu. Podľa zástupcu automobilky je vozidlo možné až do opravy používať. Mal by byť však čo najrýchlejšie dohodnutý termín opravy. Ak si chcete overiť, či sa problém týka aj vášho vozidla, je možné zadať VIN kód na stránke https://recall.skoda-auto.com/260/cs-cz.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #zvolávacia akcia #Škoda-Auto
Články podľa značiek