Problémy s riadením má až sedem značiek a 13 modelov. Musia ísť do servisov

Koncom januára ohlásili automobilky Peugeot, Citroën, Opel, Ford, Range Rover, Jeep a Bentley problémy s riadením niektorých modelov. Informuje o tom európsky systém Rapex.

07.02.2020 18:00
debata (4)
Najviac problémov s riadením majú značky... Foto: Peugeot
Peugeot Partner Najviac problémov s riadením majú značky koncernu PSA. Týka sa modelov Peugeot Partner, Peugeot Rifter, Citroën C3 Aircross, Citroën Berlingo a Opel Combo, vyrobených začiatkom leta minulého roka.

Na ohlásené zvolávacie akcie súvisiace s riadením upozornil web svolavacky.cz. Najväčšia časť nich pripadá na značky koncernu PSA. Problémy majú modely Peugeot Partner, Peugeot Rifter, Citroën C3 Aircross, Citroën Berlingo, Opel Combo a britský Vauxhall Combo, ktoré boli vyrobené od 22. júna do 14. júla 2019. Pri týchto autách existuje pravdepodobnosť, že stĺpik riadenia nebol vyrobený v súlade s požadovanými normami, čo by mohlo viesť k zlyhaniu riadenia a v najhoršom prípade až k strate kontroly nad vozidlom.

Stĺpik riadenia robí problémy aj Fordom Fiesta vyrobeným od 15. mája do 17. júna 2019. Porucha sa má prejavovať neštandardnými zvukmi, ktoré sú spôsobené nesprávnou toleranciou. Aj tu hrozí poškodenie riadenia a pri dlhšom ignorovaní problému strata kontroly nad vozidlom. Modely Range Rover a Range Rover Sport, ktoré zišli z liniek od 15. do 19. februára 2019, za trápi kabeláž integrovaná v stĺpiku, namontovaná príliš blízko jeho konštrukčných prvkov. Pri nastavovaní volantu tak hrozí odpojenie káblov z konektora.

To môže zapríčiniť zhoršenie funkcie riadenia a tiež nefunkčnosť klaksónu a smerových svetiel. Jeep zas ohlásil problémy v súvislosti s modelmi Cherokee, vyrobenými od 24. júna do 4. septembra 2019. Hrozí im prasknutie pastorka posilňovača riadenia. V takomto prípade môže dôjsť až k zablokovaniu volantu a strate kontroly nad vozidlom. Kuriózna je „zvolávačka“ hriešne drahých modelov Bentley Continental, Continental Supersports a Continental Supersports Convertible, vyrobených v rokoch 2016 až 2018.

Aj tu je problémom riadenie. Konkrétne môže dôjsť k odpojeniu hadice hydraulického posilňovača riadenia a k úniku hydraulickej kvapaliny, čo má za následok zhoršene funkcie riadenia a zvýšené riziko dopravnej nehody.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Bentley #Opel #Ford #Citroen #Range Rover #Peugeot #zvolávacia akcia #Jeep
Články podľa značiek