Peugeot 208: Slovenské ‘levíča‘ musí ísť do servisu. Má dva problémy

Peugeot 208 je ešte stále horúcou novinkou. Ako to však v takýchto prípadoch býva, nestihol sa ešte vyliečiť z „detských chorôb“.

05.06.2020 12:00
debata (3)
Problém so stĺpikom riadenia niektorých... Foto: Peugeot
Peugeot 208 - 2019 Problém so stĺpikom riadenia niektorých exemplárov nového Peugeotu 208 by mohol spôsobiť stratu kontroly nad autom.

Český server Svolavaky.cz, ktorý sa venuje zverejňovaniu informácií o zvolávacích akciách automobiliek, informoval, že podľa údajov systému Rapex má nový Peugeot 208 dva technické problémy. Exempláre vyrobené od 3. do 30. decembra 2019 sa budú musieť dostaviť do autorizovaných servisov pre stĺpik riadenia, ktorý nemusí byť vyrobený podľa presných špecifikácií. Nejde o maličkosť.

Nedostatok by vraj mohol viesť až ku strate kontroly nad vozidlom. So stĺpikom riadenia mala pritom problémy už predošlá generácia Peugeotu 208 v roku 2018. Druhá servisná akcia súvisí s prednými lištami podbehov, ktoré sa môžu uvoľniť počas jazdy. Týkať sa bude podstatne väčšieho počtu vozidiel, keďže ide o exempláre vyrobené od 29. júla až do 2. decembra. Tento nedostatok však nemá zásadný vplyv na bezpečnosť.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Peugeot #Peugeot 208 #zvolávacia akcia
Články podľa značiek