VW zvoláva 38 100 áut. Odpadnúť im môže pedál brzdy

Aktuálna „zvolávačka“ Volkswagenu zasiahne modely Golf, Tiguan, Touran a T-Roc modelového roku 2020.

22.12.2020 12:00
debata (1)
Niekoľkým desiatkam tisíc majiteľov nových... Foto: Volkswagen
Brzdový pedál Niekoľkým desiatkam tisíc majiteľov nových Volkswagenov s automatickou prevodovkou hrozí, že im počas brzdenia odpadne nášľapná doštička pedála.

Automobilka VW zvolá po celom svete 38 100 vozidiel kvôli brzdovému pedálu. Týka sa to Golfu, Tiguanu, Touranu a T-Rocu modelového roku 2020, teda vyrobených aj v priebehu roka 2019, ktoré sú vybavené automatickou prevodovkou a ľavostranným riadením. Ako uviedol Volkswagen, pri interných testoch zistili, že nášľapná doštička brzdového pedálu sa môže zdeformovať alebo dokonca odpadnúť.

„Zvolávame vozidlá, aby sme pedál skontrolovali a v prípade potreby ho vymenili,“ píše sa v oficiálnom vyjadrení z Wolfsburgu. Interný kód zvolávacej akcie je 46i6. Doteraz neboli v súvislosti s týmto problémom zaznamenané žiadne nehody ani škody. Hoci nejde o maličkosť, brzdová sústava ostáva plne funkčná. V samotnom Nemecku je na cestách 17 573 postihnutých vozidiel.

Ako uvádza web svolavacky.cz, nie je to prvýkrát, čo má Volkswagen problémy s pedálmi. Kvôli chybnej tyčke brzdového pedála musela nemecká automobilka povolať do servisov len v máji tohto roku modely Passat a Arteon, ktoré boli vyrobené od februára 2018 do júla 2019. S najväčšou pravdepodobnosťou ide vo všetkých prípadoch o chybu dodávateľa spomínaných komponentov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #VW #zvolávacia akcia #VW Golf #VW T-Roc #VW Touran #VW Tiguan
Články podľa značiek