Mercedes-Benz S: Pýcha Stuttgartu mieri do servisu. Môže jej zlyhať riadenie

Nová zvolávacia akcia sa týka novej vlajkovej lode triedy S, ktorá sa predstavila len vlani v septembri. Problém je vážny, takže majiteľov výrobca vyzýva na okamžitú návštevu servisu.

25.01.2021 18:00
debata
Novučičká trieda S má vážny mechanický problém.... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz S - 2021 Novučičká trieda S má vážny mechanický problém. Do jej systému riadenia sa dostali nesprávne tiahla.

Mercedes-Benz triedy S najnovšej generácie (W223) debutoval len vlani na jeseň. Spolu s ním otvorila automobilka aj novú supermodernú továreň Factory 56 v Sindelfingene, do ktorej investovala 730 miliónov eur. Výsledkom je vysokoefektívny podnik s enormnou flexibilitou výroby a minimálnym dopadom na životné prostredie. To ale ešte neznamená, že tu nemôže dochádzať k problémom. Ako informuje web Business Insider, stuttgartská automobilka rozoslala listy majiteľom novej triedy S, kde ich žiada, aby so svojím vozidlom okamžite navštívili servis. Servisná akcia má kód 4691005.

Zaujímavé je, že v tomto prípade nejde o zlyhanie zložitých technológií, ktorými je vlajková loď doslova nabitá. Problém je v podstate mechanický. Ako uvádza Business Insider, na základe listu, ktorý dostal jeden z majiteľov, na výrobnej linke sa ocitli nesprávne tiahla riadenia, ktoré nie sú určené pre tento typ auta. Kvôli ich nevhodnej hrúbke hrozí, že skrutky, ktoré ich spájajú s ďalšími komponentmi, nemusia byť správne utiahnuté. Hrozí teda uvoľnenie, prípadne úplné rozpojenie spojovacích tyčí riadenia. To by znamenalo stratu kontroly nad vozidlom.

Teda čosi, čo si Mercedes-Benz, zvlášť v prípade triedy S, ktorá je považovaná za najlepšie auto sveta, nemôže dovoliť. Automobilka preto skontroluje približne 1 400 exemplárov triedy S, ktoré sa už dostali k zákazníkom. Výrobca sa v liste ospravedlňuje a informuje, že servisný zásah prebehne bezplatne. Ako to už býva, vina za vzniknutý problém smeruje k dodávateľovi. Táto časť riadenia sa totiž dodáva vopred zmontovaná ako kompletný systém, ktorý je následne inštalovaný do vozidiel na montážnej linke. Automobilku o tomto probléme informoval sám dodávateľ.

Mercedes-Benz S - 2021
Mercedes-Benz S - 2021
+45Mercedes-Benz S - 2021

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz #Mercedes-Benz S #zvolávacia akcia
Články podľa značiek