Predĺžená lehota na STK platí naďalej. Pozor však v zahraničí!

Predĺženie platnosti technickej a emisnej kontroly o tri mesiace platí iba na Slovensku, v zahraničí toto predĺženie zo strany kontrolných orgánov nemusí byť akceptované.

08.03.2021 15:00
debata
Pozor si dajte pri ceste do zahraničia, tam... Foto: Ivan Majerský, Pravda
emisné kontrola, auto, STK Pozor si dajte pri ceste do zahraničia, tam predĺženie nemusí byť akcpetované.

Počas aktuálnej mimoriadnej situácie, vyvolanej pandémiou koronavírusu, aj naďalej platí o tri mesiace predĺžená lehota na vykonanie emisnej alebo technickej kontroly vozidla. Informoval o tom, ako je už na Slovensku zvykom, cez sociálnu sieť minister dopravy Andrej Doležal s tým, že niektoré európske krajiny sa rozhodli taktiež lehotu predĺžiť.

Napríklad susedná Česká republika predĺžila lehotu až na 10 mesiacov, ale tam boli stanice medzičasom zatvorené. Keďže na Slovensku sú stanice technickej kontroly v prevádzke, preto šéf rezortu dopravy vyzýva všetkých motoristov, aby s kontrolou neotáľali a vybavili si ju čo najskôr.

Predĺženie platnosti technickej a emisnej kontroly o tri mesiace platí iba na Slovensku a v zahraničí toto predĺženie zo strany kontrolných orgánov nemusí byť akceptované. Preto ministerstvo dopravy apeluje na vodičov, ktorým sa končí platnosť technickej kontroly a emisnej kontroly, aby nečakali a objednali sa na najskorší možný termín.

debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo dopravy #STK #emisná kontrola
Články podľa značiek