Hľadáte lacnú rodinnú ‘jazdenku‘? Toto sú tri prehliadané pre siedmich

Trieda MPV má časy slávy dávno za sebou. Aj preto ceny týchto áut v bazároch rýchlo klesajú. Pre rodiny sú však stále ideálnou voľbou. Najmä pre tie väčšie, ktoré občas potrebujú sedem sedadiel. Holandský Autoweek vybral troch horúcich kandidátov, ktorých sa netreba báť.

12.11.2021 05:00
debata (7)
Trieda MPV je na konci kariéry, niektoré... Foto: Mitsubishi
Mitsubishi Grandis - 2004 Trieda MPV je na konci kariéry, niektoré staršie modely vám ale môžu urobiť fantastickú službu. A za málo peňazí.

Dnešnému svetu áut vládnu jednoznačne SUV. Ich podiel na trhu sa šplhá k 50 percentám. Vietor z plachiet berú prakticky všetkým segmentom. Platí to aj pre praktické MPV, ktorých popularita kulminovala na prelome tisícročí. Dnes ich nájdete v ponuke automobiliek naozaj pramálo. To ale neznamená, že ak hľadáte praktické rodinné auto v bazároch, musia byť zlou voľbou. Práve naopak. Pomer ceny a úžitkovej hodnoty je pri nich bezkonkurenčný. Aj vďaka nízkemu dopytu. Holandský Autoweek vybral tri 7-miestne MPV, ktoré podľa neho stoja stále za to. Najmä ak je v súčasnosti na trhu málo jazdených áut, no tieto ostávajú nepovšimnuté. Každé z nich je z tak trochu iného cesta. Máme tu reprezentanta z Japonska, Nemecka aj Francúzska.

1. Mitsubishi Grandis

Toto je asi najväčší exot výberu holandského Autoweeku. Japonské MPV totiž v Európe nikdy „neseklo“ veľkú kariéru. Mnohí na Grandis už dávno zabudli, no aj dnes boduje dynamickým dizajnom, praktickým interiérom, no a ak zvolíte naftový dvojliter namiesto „smädného“ benzínového 4-valca s objemom 2,4 litra, budete mať doma rodinné a úsporné auto snov. Veď pri dĺžke 4 775 mm ponúka priestrannejší interiér ako Ford Glaxy a kufor s objemom až do 1 545 litrov. A navyše, je to Japonec, čo je prísľubom kvality. Autoweek radí skontrolovať najmä koróziu, pretože najmladšie exempláre sú z roku 2011. Problémový môže byť výfuk, brzdy a svetlá.

Mitsubishi Grandis je neprávom zabudnuté... Foto: Mitsubishi
Mitsubishi Grandis - 2004 Mitsubishi Grandis je neprávom zabudnuté japonské MPV pre siedmich cestujúcich. Je naozaj priestranné a spoľahlivé.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Renault #Ford #MPV #Mitsubishi #Ford Grand C-Max #Renault Scénic #jazdené autá #ojazdené autá #Mitsubishi Grandis
Články podľa značiek