TÜV Report 2022: Aj staršie autá môžu byť spoľahlivé. Pozor však na ‘hriešnikov’

Pri kúpe starších vozidiel treba byť opatrný, keďže ich technický stav nemusí byť ideálny. Aj v tomto prípade však platí, že niektoré modely sú spoľahlivé viac a iné menej. Dokazuje to najnovšie vydanie rebríčka spoľahlivosti od nemeckej siete technických kontrol TÜV.

25.11.2021 06:00
debata
Audi TT je najspoľahlivejším modelom medzi... Foto: Audi
Audi TT Audi TT je najspoľahlivejším modelom medzi staršími autami.

Štatistiky spoľahlivosti možno rozdeliť na subjektívne a objektívne. Kým pri subjektívnych zohrávajú hlavnú úlohu názory a skúsenosti vodičov, pri objektívnych sa berú do úvahy len fakty. A práve do druhej spomínanej kategórie patrí aj každoročný TÜV Report. Tentoraz kontrolu podstúpilo v období od júla 2020 do júna 2021 9,6 milióna automobilov.

TUV Report - 2017 Čítajte viac TÜV Report 2022: Veľký test spoľahlivosti prináša jedno nemilé prekvapenie

Modely áut sú zaradené do piatich kategórii podľa veku, pričom sa u nich nezohľadňuje počet najazdených kilometrov. Spoľahlivosť sa vyhodnocuje na základe miery nedostatkov, ktoré kontrolóri odhalili, takže čím sú percentá vyššie, tým je auto štatisticky poruchovejšie. Autám z prvých troch vekových kategórií sme sa venovali v článku na tomto linku. Teraz sa zameriame na dve staršie vekové kategórie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #spoľahlivosť #TÜV #TÜV Report #poruchovosť #TUV report 2022
Články podľa značiek