Continental ohlásil ‘zvolávačku‘. Skontrolovať musí takmer 68 tisíc pneumatík

Zvolávacie akcie sa nám spájajú väčšinou z výrobcami áut, i keď za chybným komponentom môže stáť dodávateľ. Teraz tu ale máme „zvolávačku“ zo strany producenta pneumatík.

22.12.2021 12:00
debata
Pri pneumatikách  Continental ContiEcoContact 5... Foto: Continental
Continental - ContiEcoContact 5 Pri pneumatikách Continental ContiEcoContact 5 s profilom 235/55 R17 H XL môže dôjsť k náhlej strate tlaku. Zatiaľ sú však registrované len tri prípady, ktoré súvisia s úžitkovými modelmi Volkswagenu.

Ako informuje český web svolavcky.cz, spoločnosť Continental AG sa rozhodla pre preventívnu zvolávaciu akciu, ktorá sa týka 67 128 pneumatík Continental ContiEcoContact 5 s rozmerom 235/55 R17 H XL. Dôvodom je niekoľko prípadov náhlej straty tlaku v plášti. Konkrétne sa jedná o tri prípady, našťastie bez obetí a zranení. Týka sa to pneumatík, ktoré boli vyrobené od 40. týždňa roku 2015 až do 2. týždňa 2021. Niektoré z týchto pneumatík teda možno už ukončili svoju „kariéru“.

Continental - bubnové brzdy Čítajte viac Continental: Brzdy budúcnosti budú vraj z minulosti

Zaujímavé je, že všetky registrované prípady súvisia s vozidlami VW Caravelle a VW Multivan, teda ľahkými úžitkovými modelmi, pre ktoré sú tieto pneumatiky určené. Continental nezistil žiaden podobný výskyt poruchy pri použití týchto pneumatík pri iných typoch áut. Pri vyšetrovaní dospel Continental k poznatku, že pneumatiky zlyhali buď počas dlhodobého alebo viacnásobného krátkodobého zaťaženia, prípadne pri preťažení vozidla. Zvolávacia akcia má zatiaľ preventívny charakter.

pneumatika Continental Čítajte viac Continental bude vyrábať pneumatiky z recyklovaných PET fliaš

Podľa Continentalu boli pneumatiky, ktoré môžu potenciálne spôsobiť problém, dodané zákazníkom v Rakúsku, Belgicku, Českej republike, Dánsku, Nemecku, Francúzsku, Rumunsku, Taliansku, Holandsku, Poľsku, Portugalsku, Švajčiarsku, Španielsku a vo Veľkej Británii. Majitelia áut, ktoré boli týmito pneumatikami vybavené v prvovýrobe, budú o probléme informovaní priamo automobilkami. Zvolávacou akciou chce Continental predísť potenciálnym rizikám.

ADAC - test zimných pneumatík 2021 Čítajte viac ADAC: Test zimných ‘gúm‘ pre strednú triedu má dvoch hriešnikov

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pneumatiky #Continental #zvolávacia akcia
Články podľa značiek