Mercedes má problém. Niektorým autám hrozí požiar a nie sú diely na ich opravu

Túto radu naozaj dáva samotná automobilka. Niektorým modelom vyrobeným medzi rokmi 2017 až 2021 hrozí požiar, no Mercedesu chýbajú diely na ich opravy.

07.01.2022 12:07
Mercedes GLE 450 Foto: ,
Vyše 850-tisíc Mercedesom-Benz hrozí požiar, potrebné diely na ich opravu chýbajú.
debata (14)

Mercedes-Benz musí kvôli riziku požiaru zvolať takmer 850 000 áut. Na ich opravu však chýbajú potrebné diely a preto je podľa nemeckého výrobcu potrebné obmedziť ich používanie na nevyhnutne potrebnú mieru.

A ktorých modelov sa to týka? Nie je ich málo. Ide o Mercedesy Benz tried C, E, G a S, rovnako ako aj modelové rady CLS, GLC, GLE a GLS, ktoré boli vyrobené v období od od januára 2017 do októbra 2021 a majú pod kapotou naftové motory.

Podľa informácií z nemeckých médií, na ktoré sa odvoláva aj český server Svolavacky.cz, by mohlo kvôli netesnosti čerpadla chladiacej kvapaliny dôjsť k požiaru vozidla. Spolkový úrad pre motorovú dopravu (KBA) podľa zmieneného serveru vo svojom protokole 011352 uvádza, že „…v dôsledku chybného prepínacieho ventilu recirkulácie výfukových plynov môže dôjsť k zvýšenému nebezpečenstvu požiaru.“

Všetky vyššie zmienené autá sú postupne zvolávané do servisov a opravované podľa dostupnosti potrebných dielov. Kým neprejdú kontrolou, majitelia by ich používanie mali obmedziť na minimum.

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Mercedes-Benz #zvolávacia akcia #chýbajúce diely
Články podľa značiek