Tesla zvoláva 130 000 áut. Zatiaľ v USA

Tesla oznámila tento rok už 11 zvolávacích akcií. Tá najnovšia má súvis s dotykovým displejom. Nejde o maličkosť, keďže cez ten sa ovláda väčšina funkcií.

23.05.2022 12:00
debata (2)
Procesor výkonného infotainmentu sa prehrieva,... Foto: Motor Trend
Tesla Model 3 - 2017 Procesor výkonného infotainmentu sa prehrieva, čím môže obmedziť funkcie veľkej dotykovej obrazovky.

Nová, v poradí už 11 zvolávacia akcia Tesly v tomto roku sa týka nových áut vyrobených v rokoch 2021 a 2022. Zasiahne všetky modely – od Tesly 3 a Y až po luxusné, nedávno modernizované, Tesly S a X. Problémom je podľa amerického úradu pre bezpečnosť cestnej premávky NHTSA prehrievanie procesora infotainmentu. Táto porucha môže obmedziť funkčnosť veľkej dotykovej obrazovky. Americké úrady spomínajú nefunkčnosť prenosu obrazu parkovacej kamery či symbolov výstražných svetiel.

Mercedes-Benz - posilňovač bŕzd Čítajte viac Mercedes-Benz zvoláva takmer milión áut. Hrozí im požiar

Dotyková obrazovka v Tesle je pritom hlavným rozhraním pre ovládanie absolútnej väčšiny funkcií. Zvlášť pri menších modeloch 3 a Y, ktoré nie sú vybavené ani samostatným prístrojovým panelom. Tesla potvrdila, že v USA prijala v tejto súvislosti 59 reklamácií. Neregistruje ale žiadne nehody ani zranenia. Tesla vyrieši problém typickým spôsobom – aktualizáciou softvéru na diaľku. Majitelia sa tak nebudú musieť obťažovať cestou do servisu. Predpokladáme, že podobný problém sa bude týkať aj modelov dovezených do Európy.

Cupra Formentor 2,0 TSI 4Drive - test 2021 Čítajte viac Koncern VW zvoláva viac ako 111 000 áut. Hrozí im požiar

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #displej #Tesla #zvolávacia akcia #infotainment
Články podľa značiek