Pozor! Rakúšania ‘zatočia‘ s pozérmi. Pokuta môže byť až 10 000 eur!

V Rakúsku sa rozhodli zakročiť proti „blbnutiu“ za volantom. Tamojšia novela cestného zákona zvýšila pokuty za driftovanie, pretáčanie kolies či jazdu na motocykli na jednom kolese. Dokonca aj na uzavretých parkoviskách. Takže u našich susedov sa držte pekne "pri zemi".

03.06.2022 14:00
debata (7)
Rakúska polícia už nemieni tolerovať milovníkov... Foto: Ford
Ford Mustang Shelby GT500 - 2019 Rakúska polícia už nemieni tolerovať milovníkov driftov či pretáčania kolies a pálenia pneumatík. Takéto správanie považuje za nebezpečné. A je jedno, kde to robíte.

Tuneri a drifteri si už v Rakúsku veľa zábavy neužijú. A ani tí, ktorých láka občas stlačiť prudšie plynový pedál. Novela tamojšieho cestného zákona zakazuje akékoľvek driftovanie, pretáčanie pneumatík, prejazdy zákrutami so škrípajúcimi gumami či jazdu na motocykli na zadnom alebo nebodaj na prednom kolese. „Neprimerané používanie motorového vozidla, pri ktorom po celý čas nedochádza ku kontaktu medzi povrchom vozovky a všetkými kolesami, je zakázané.“ To je v podstate správne, problémom je, že takéto „hry“ sa už nesmú odohrávať ani na uzavretých cestách či parkoviskách.

policia meranie rachlosti radar Čítajte viac Novela cestného zákona: Vyššie pokuty a s ‘béčkom‘ aj za volant 4-tonového auta

Pokuty sú naozaj „mastné“ a závisia od toho, ako správanie „cestného piráta“ posúdi polícia. Najmenej však „pozéri“ zaplatia za takýto prehrešok 300 eur. Ak však bude mať polícia podozrenie, že skutok by sa mohol opakovať, alebo byť nebezpečný pre okolie, vrchná sadzba je až 10 000 eur. A nielen to, polícia môže neposlušným drifterom zadržať auto alebo motocykel na 72 hodín. Takže ak pôjdete túto letnú sezónu cez Rakúsko do Chorvátska alebo do Talianska, myslite na to, že pretáčanie kolies, ku ktorému môže dôjsť aj neúmyselne, môže tamojšia polícia posúdiť ako priestupok.

Fajčenie za volantom Čítajte viac Nemci chcú zakázať fajčenie v aute. Pokuta bude astronomická

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #pokuty za dopravné priestupky
Články podľa značiek