Pokračovanie článku: Kde sa oplatí tankovať cestou k moru? Len nie v Maďarsku!

Pozor na lákavé ceny v Maďarsku

Väčšia „kovbojka“ je to v Maďarsku, ktorému sa nevyhnete, ak idete do Chorvátska zo stredného či východného Slovenska a už vôbec nie, ak mierite k Čiernemu moru. Tu si treba dávať naozaj pozor. Ako vieme, Maďari ceny palív zastropovali na úrovni 480 forintov za liter benzínu alebo nafty. To je len 1,2 eura! Ktorý Slovák by tu nechcel natankovať? S týmito cenami sa môžete dokonca stretnúť na „totemoch“ čerpacích staníc. Ale pozor! Ceny platia len pre Maďarov. Zahraniční turisti budú tankovať za vládou neregulované ceny. Tie sa však vyšplhali na vyššiu úroveň ako u nás. Liter benzínu tu potom vyjde na 1,93 eura a nafty na 1,88 eura. Drahšie palivo je už len v Rakúsku.

Na "totemoch" maďarských... Foto: Matej Pilc
Ceny palív v Maďarsku Na "totemoch" maďarských čerpacích staníc vás môžu lákať na takéto ceny...
Realita je však takáto. Benzín aj nafta sú v... Foto: Matej Pilc
Ceny palív v Maďarsku Realita je však takáto. Benzín aj nafta sú v Maďarsku drahšie ako u nás.

Dvojité ceny pohonných hmôt v Maďarsku síce už napadla Európska únia, pretože sú v rozpore s úniovým právom, ale vláde Viktora Orbána to zatiaľ neprekáža. Tento stav pravdepodobne pretrvá počas celej letnej sezóny. V Maďarsku preto rozhodne netankujte. A nespoliehajte sa ani na to, že by sa vám podarilo natankovať za ceny určené domácim motoristom. Pravidlá sú jasné. Pri platbe sa musíte preukázať technickým preukazom. A ak by mala obsluha čerpacej stanice pochybnosti o vašej štátnej príslušnosti, môže si vyžiadať aj váš doklad totožnosti, napríklad občiansky preukaz. Takto sa Maďarsko vyhlo palivovej turistike a najmä tomu, aby z rozpočtu dotovalo ceny palív zahraničným motoristom.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #Slovensko #Srbsko #Chorvátsko #Slovinsko #Rumunsko #Bulharsko #ceny PHM #ceny benzínu #ceny nafty
Články podľa značiek