TÜV Report: Toto je 11 starých áut, na ktorých sa 'nepopálite'

Túžite po spoľahlivej „jazdenke“ za cenu, ktorá vás nezruinuje? Tuto je jedenásť typov rôznych tried. Od mestského hatchbacku cez kupé a sedan či kombi až po prémiové SUV. Všetky majú jedno spoločné. Bez ohľadu na vek sa držia na špičke štatistík spoľahlivosti nemeckého TÜV Reportu.

27.07.2022 05:00
debata (7)
Ojazdené auto je vždy tak trochu... Foto: Consumer Reports
Consumer Reports Ojazdené auto je vždy tak trochu "mačkou vo vreci". Niektoré typy si ale dokážu udržať kvalitu aj dlhé roky. Len treba vedieť, ktoré.

Štatistika nemeckých STK má síce aj svojich kritikov, pretože na vozidlách sleduje len oblasti, ktoré sú predpísané, ale na druhej strane vychádza z dát miliónov kontrol. A iste nie je náhoda, že niektoré modely sa dokážu bez ohľadu na vek držať na jej čele. Z najnovšieho TÜV Reportu teraz vyberáme 11 áut rôznych tried, ktoré preukazujú na kontrolách dlhodobo špičkové výsledky. Bez ohľadu na vek. Dnes je to aktuálne, pretože počas čipovej krízy je ponuka nových áut obmedzená, alebo sa na ne čaká aj viac ako rok. Kroky mnohých záujemcov o kúpu auta tak logicky smerujú do autobazárov. Autá sú k dispozícii a lacnejšie ako tie nové.

TUV - technická kontrola Čítajte viac TÜV Report 2022: Toto sú ‘katastrofy na kolesách‘. Obíďte ich oblúkom

Kúpa „jazdenky“ je síce vždy tak trochu mačkou vo vreci, ale pri týchto jedenástich by ste sa „popáliť“ nemali. Pritom vás finančne nezruinujú. Zámerne sme sa poohliadli po tých dostupnejších. Áno, sú medzi nimi aj prémiové modely, ale po rokoch už prémiovú cenu nemajú. A servis nemusíte nutne riešiť v drahom autorizovanom servise. Pri „prémiovkách“ môže byť výhodou aj to, že ich solventní prví majitelia sa o ne zväčša dobre starali. Vo výbere nájdete malé mestské autá, kupé, kabriolet, SUV aj čosi, čo sa blíži k MPV. Slúžiť vám môžu ešte roky. Alebo aspoň prechodne, kým sa nezlepší situácia na trhu nových áut.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #Audi #Honda #Mercedes-Benz #Ford #spoľahlivosť #TÜV Report
Články podľa značiek