Toto je 10 áut s najväčšími displejmi. Takú 'telku' nemáte ani doma!

Dotykové obrazovky rozdeľujú vodičov do dvoch skupín. Na tých , ktorí ich milujú a na tých, ktorí ich nenávidia. To ale nemení nič na tom, že ich počet a veľkosť v moderných autách neustále rastie. A nič nenasvedčuje tomu, že by malo prísť k zmene.

23.09.2022 06:00
debata (5)
Dotykové obrazovky majú veľa kritikov. No... Foto: Mercedes-Maybach
Mercedes-Maybach S - 2021 Dotykové obrazovky majú veľa kritikov. No rastúci počet funkcií v autách sa bez nich nezaobíde.

Obrazovky a autá. To je téma plná kontroverzií. Mnohé štúdie tvrdia, že dotykové displeje ohrozujú bezpečnosť jazdy, pretože na ovládanie jednoduchých funkcií je potrebných viac klikov a času, ako keby ste si hlasitosť rádia či teplotu klimatizácie zmenili jednoduchým otočným ovládačom. Na druhej strane nemožno poprieť, že s rastúcim počtom funkcií áut, ktoré sa menia na pojazdné počítače, či skôr pojazdné smartfóny, sú dotykové obrazovky nevyhnutnosťou. Inak by sme mali palubné dosky priam posiate „hardvérom“. Mať samostatný ovládač na každé nastavenie je dnes jednoducho nemysliteľné.

Infotainment - test Čítajte viac TRL: Dotykové obrazovky opäť pod paľbou kritiky. Správajú sa ako vírus

To znamená, že displeje tu sú a budú. Napokon, nie sú ani žiadnou novinkou. Vedeli ste, že prvým autom s dotykovou obrazovkou bol Buick Riviera z roku 1986? Ale tak, ako mnoho iných technológií, ktoré predbehli dobu alebo neboli ešte dostatočne zrelé, upadla aj táto do nemilosti zákazníkov. Systém haproval a navyše vydávala obrazovka Riviery pri každom dotyku nepríjemný zvuk. Odvtedy sa toho ale veľa zmenilo. Dôkazom je nasledujúcich 10 áut, ktoré na obrazovkách naozaj nešetria, respektíve na ich uhlopriečkach. Majú najväčšie dotykové displeje a ruka v ruke s tým tiež najmenej klasických ovládačov.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #Mercedes-Benz #Porsche #Ford #Cadillac #Tesla #obrazovka #Rivian #infotainment #dotykové displeje #Lucid
Články podľa značiek