Pokračovanie článku: Toto je 10 áut s najväčšími displejmi. Takú 'telku' nemáte ani doma!

5. Tesla – displej Tesla Center (17 palcov)

Tesla S Foto: Tesla
Tesla S Tesla S

Tesle patrí v tomto zozname aj ďalšie miesto. Tentoraz vďaka väčším modelom X a S. Oba používajú rozmerné 17-palcové dotykové rozhranie, ktoré bolo nedávno aktualizované. Systém je dodávaný so všetkými vychytávkami Tesly, ako je podpora prehrávania filmov a počítačové hry. To keby ste sa nudili počas nabíjania. Samozrejme, či už ide o nastavenie klimatizácie, rádia alebo sedadiel, všetko je potrebné ovládať cez túto obrazovku. Aj regulácia jazdy vpred alebo „zaradenie“ spiatočky, je úloha, ktorá sa bez dotyku obrazovky nezaobíde. A to mnohým prekáža.

4. BMW – displej Theatre Screen (31 palcov)

BMW 7 Foto: BMW
BMW 7 BMW 7

Aj keď sú v tomto zozname ešte väčšie displeje, kombinujú vždy viacero obrazoviek prekrytých spoločným sklom. Pri BMW je to iné. Jeho 31-palcová divadelná obrazovka je najväčším jednodielnym displejom použitom v aute. Objavila sa ako nová príplatková výbava pre pasažierov na zadných sedadlách v úplne novej generácii vlakovej lodi radu 7 a jej elektrickej verzii i7. Obrazovka sa sklápa zo stropu a jej oslnivý dotykový displej má rozlíšenie až 8K! Konektivita 5G a integrácia Amazon Fire TV zabezpečia dokonalú zábavu na palube. Samozrejme, spolu so špičkovým zvukom audia Bowers & Wilkins Diamond a možnosťou zatmaviť zadnú časť kabíny stlačením jediného tlačidla. Keď to vyskúšate, budete chcieť sedieť vždy vzadu.

3. Lucid – displej Glass Cockpit (34 palcov)

Lucid Air Foto: Lucid
Lucid Air Sapphire - 2022 Lucid Air

V porovnaní s interiérom sedanu Lucid Air pôsobí aj Tesla S ako chudobný príbuzný. Vodič totiž „čelí“ úžasnému 34-palcovému plávajúcemu displeju s rozlíšením 5K. Rozhranie Glass Cockpit je rozdelené na centrálny prístrojový panel, ovládací panel vľavo a obrazovku infotainmentu vpravo. Druhá spodná obrazovka s názvom Pilot Panel sa nachádza nižšie a ovláda nastavenia klimatizácie a ďalšie funkcie. Zatiaľ čo obrazovky sú fascinujúce na pohľad, softvér je kritizovaný za pomalé reakcie.

2. Cadillac – displej Curved OLED (38 palcov)

Cadillac Escalade Foto: Cadillac
Cadillac Escalade Cadillac Escalade

Rovnako ako pri Lucide, aj Cadillac v najnovšom Escalade spája viacero displejov do jedného celku. Zakrivený Curved OLED displej s celkovou uhlopriečkou 38 palcov je odlišný od všetkého, čo sme doteraz pri Cadillacu poznali. Rovnako, ako mnohé z týchto masívnych displejov sa spočiatku javí ohromujúco. Našťastie sa Cadillacu podarilo vytvoriť intuitívne nastavenie s logickými ponukami doplnenými o ostrú grafiku a rýchle reakcie. Jeho 16,9-palcová dotyková obrazovka je umiestnená v strede palubnej dosky, ale ak nechcete dotykovú obrazovku používať, je tu aj fyzický otočný ovládač nižšie.

1. Mercedes-Benz – MBUX Hyperscreen (56 palcov)

Mercedes-Benz EQS Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz EQS Mercedes-Benz EQS

Aj keď má BMW najväčšiu jednodielnu obrazovku na svete, nič nevyzerá tak veľkolepo ako 56-palcová hyperobrazovka Mercedesu-Benz, ktorá je štandardom v sedane EQS 580. Usporiadanie pozostáva z 12,3-palcového digitálneho displeja vodiča, 17,7-palcového centrálneho dotykového displeja a 12,3-palcového displeja na strane spolujazdca. Zatiaľ čo niektorí považujú Hyperscreen za prehnaný, posúva hranice digitalizácie v aute ako žiadne iné. Centrálny displej a displej na strane spolujazdca využívajú technológiu OLED, ktorá zlepšuje jasnosť v rôznych svetelných podmienkach. Chýbajú mu však streamovacie služby, ako je integrácia Netflix a Amazon Fire TV. Napriek tomu ide v súčasnosti o vizuálne najpôsobivejšie usporiadanie zo všetkých áut na trhu.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #Mercedes-Benz #Porsche #Ford #Cadillac #Tesla #obrazovka #Rivian #infotainment #dotykové displeje #Lucid
Články podľa značiek