Pozor! Dopravné inšpektoráty sú 29. a 30. decembra zatvorené

Ministerstvo vnútra sa v týchto dňoch intenzívne pripravuje na vydávanie nových tzv. celoslovenských tabuliek s evidenčným číslom a ďalšie zmeny v systéme evidovania vozidiel, ktoré budú platiť od 1. januára 2023 v zmysle novely zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke.

29.12.2022 09:50
debata
Od budúceho roka bude polícia vydávať už len... Foto: TASR
ŠPZ, EČV, ECV Od budúceho roka bude polícia vydávať už len takzvané celoslovenské evidenčné čísla.

Od budúceho roku budú zavedené celoslovenské evidenčné čísla vozidiel, na ktorých už nebude skratka okresu. Evidenčné čísla budú viazané na vozidlo, nie na ich majiteľov. Novela zákona zároveň umožní vlastníkovi pri predaji vozidla ponechať si tabuľky s evidenčným číslom, ktoré následne môže prideliť na svoje ďalšie vozidlo. Zruší sa aj dvojkrokový prepis vozidla spočívajúci v tom, že najskôr pôvodný vlastník odhlási vozidlo na svojom dopravnom inšpektoráte a potom ho nový vlastník prihlási na svojom inšpektoráte. Dôjde aj k vizuálnej zmene tabuliek s evidenčným číslom.

ŠPZ, EČV, ECV Čítajte viac „Ešpézetky“ tak ako ich poznáme, končia

Vyžiadalo si to vykonanie rozsiahlych úprav v systéme evidencie vozidiel, ktorý používajú dopravné inšpektoráty, ako aj v elektronických službách pre verejnosť. Preto nebudú vo štvrtok 29. decembra a v piatok 30. decembra 2022 dopravné inšpektoráty prijímať žiadosti o zapísanie vozidiel do evidencie ani o ďalšie zmeny. Z rovnakého dôvodu nebudú dostupné ani elektronické služby evidencie vozidiel.Polícia informuje, že klienti, ktorí majú na tieto dni vytvorenú online rezerváciu, budú vybavení v neskoršom termíne.

autoškola, doprava, auto Čítajte viac Pozor! Toto sú 3 zásadné zmeny pri získaní 'vodičáku', platiť začnú od januára
debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #dopravný inšpektorát #ŠPZ #ečv #evidenčné čísla
Články podľa značiek