Tím Seat Sport Slovakia vyhral sezónu

Posádke tímu Seat Sport Slovakia sa podarilo to, čo už dávno žiadnemu slovenskému tímu - zisk titulu Majstra ČR.

29.10.2010 11:30
Seat Foto:
Seat
debata

Na posledný zo seriálu vytrvalostných pretekov sezóny 2010, na brnenský Invicta Epilog, nastúpil SEAT SPORT Slovakia v zložení Vlado Hybáček, Michal Matějovský, ktorí zbierali body aj do celkového hodnotenia, doplnení o Karla Abraháma a Patrika Nemca. Keďže išlo o posledný závod celého seriálu, išlo o všetko. Už pred závodom bolo jasné, že jedine lepšie umiestnenie ako najväčší konkurenti a to bratia Foukalovci a jazdci IP Racing Shop, zabezpečí posádke na SEATe Leon zisk titulu Majstra ČR.

Po piatkovej kvalifikácii bolo zrejmé, že SEAT SPORT Slovakia má poriadne našliapnuté a urobí všetko pre zisk titulu. Dôkazom bolo druhé miesto v kvalifikácii za Lotusom Exide Tomáša Kusého. Na sobotňajšej tlačovke, konanej dve hodiny pred štartom šesťhodinového vytrvalostného preteku bol aj Michal Matějovský veľmi optimistický: „Auto jede výborně, po měřáku máme i lepší postavení na stratu a tak pevně věřím, že po prvních třech hodinách, které se počítají do celkových výsledků mistrovství, Hondu bratrů Foukalových porazíme. Věřím současně, že také vybojujeme dobrou výchozí pozici pro naše kamarády Karla Abrahama, který mne bude střídat a Patrika Nemece, který by pak měl závod uzavřít. Věřím, že i pro ně to bude výborný závod a dovezou SEAT dobře do cíle.“

Seat Foto: Seat
Seat Seat

Najväčším ťahákom pre novinárov bol štart Karla Abraháma, inak účastníka Majstrovstiev sveta motocyklov triedy MOTO 2, ktorý v budúcej sezóne štartuje v seriáli MOTO GP.

Závod začal presne o 14.00 a ako prvý sadol do auta Vlado Hybáček, ktorý hneď v prvom kole mal malú kolíziu s Mirom Horňákom v jednej z pravotočivých zákrut. „Je mi naozaj ľúto, že sme mali s z Mirom kolíziu hneď v prvom kole. Preteky mohli byť o to zaujímavejšie. Z môjho pohľadu si však neuvedomujem žiadnu chybu a to, že sa Miro vtesnal do priestoru, kde bolo tak málo miesta, malo za následok technickú poruchu na jeho vozidle. Možno keby som ho videl, bol by som schopný kolízii zabrániť.“ Vlado mal pretek o to jednoduchší a s prehľadom odovzdával auto Michalovi Matějovskému po 90 minútach na druhej pozícii. Náskok na posádku Foukal-Foukal bol značný a preto nebolo nutné tlačiť na pedál a po troch hodinách preletel Michal cieľom a v celkovom hodnotení s časom 3:03:51,676 s od­jazdenými 76 kolami, dosiahol celkovo 2 miesto v triede do 2000 ccm a zisk titulu Majstra ČR v triede do 2000 cm3.

Závod však pokračoval a z druhej pozície preberal auto Karel Abrahám, ktorý sa po veľmi vyrovnanej a rýchlej jazde dokázal prebiť až na 1. pozíciu, kde preberal auto Patrik Nemec. Vzhľadom však na to, že SEAT SPORT štartoval so štyrmi jazdcami a teda 3 zástavkami v boxoch pričom konkurencia iba s tromi jazdcami (2 zástavkami v boxoch) bola aj vynikajúca stíhacia jazda Patrika Nemca málo a so stratou 13 sekúnd v cieli 6 hodinového preteku obsadila posádka SEAT SPORT Slovakia s vozidlom SEAT Leon TDI, 2. miesto v triede do 2000ccm a 13. miesto v absolútnom hodnotení.

Celkovo hodnotí posádka tímu SEAT SPORT Slovakia tohtoročnú sezónu ako veľmi úspešnú. Napriek malým zaváhaniam sa jej podarilo to, čo už dávno žiadnemu Slovenskému tímu – zisk titulu Majstra ČR a o to viac si váži dosiahnutého výsledku. Verí, že budúca sezóna bude podobne úspešná, aj keď si uvedomuje, že obhajoba titulu je omnoho zložitejšia ako jeho zisk.

debata chyba
Články podľa značiek