VIDEOTEST: Dacia Sandero SCe 65 - ide to aj bez turba!

Ľudové vozidlo s atmosférickým 3-valcom prekvapilo spotrebou a plne vyhovuje mestskému prostrediu.

06.06.2021 11:00
debata

VIDEO: Pozrite si krátke zoznámenie s Daciou Sandero s málo frekventovaným motorom bez turbodúchadla. Postačuje jeho dynamika?

O predajnom úspechu a aute ako takom bolo napísane nespočetné množstvo článkov. My sme sa pozreli na túto dobu už unikátny motor v Dacii Sandero. Je to atmosférický trojvalec s objemom 0,9 litra, v cenníku pod označením ako SCe 65. Má nepriame vstrekovanie a obsahuje aj filter pevných častíc.

Budúci majiteľ bude musieť motor častejšie vytáčať a za posilňuje si s 5 stupňovou manuálnou prevodovkou, ktorej počet prevodov úplne postačuje. Hlavica radiacej páky však nemusí každému vyhovovať. Motor dosahuje výkon 49 kW až pri 6300 otáčkach a najvyšší krútiaci moment 95 Nm pri 3 600 otáčkach.

Spotreba sa v meste pohybuje na hodnote 5,8 litra. Pri dlhšej ceste okreskami s krátkymi úsekmi na diaľnici si Sandero vypýta približne 5,3 litra benzínu na sto kilometrov. Treba tiež spomenúť úctyhodný 50-litrový objem palivovej nádrže v tomto segmente. Auto, ktoré v postačujúcej strednej výbave podlieza cenu 10 tisíc Euro je určené pre seniorov poprípade niekoho, kto jazdí po väčšinou sám v meste alebo jeho okolí.

Určite je vynikajúcim nástrojom pre začínajúceho šoféra, aby sa naučil pracovať s prevodovkou, započúval sa do motora a naučil sa predvídať, keďže „šprint“ Sandera na stovku je až 16,7 sekundy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dacia #Sandero #video #motor SCe
Články podľa značiek