Pokračovanie článku: Test: Mitsubishi Eclipse Cross s elektrickou výpomocou

Pár menších výhrad

„Rodinným“ by sme ho celkom nenazvali, na to by potrebovalo o niečo väčší kufor. Necelých 360 litrov v základe je skôr mierne podpriemerná hodnota. S priestorom však v kabíne problém nie je, vpredu je pomerne veľkorysý a vzadu je to tiež podstatne lepšie, než by ste podľa zošikmenej strechy možno očakávali.

Napriek tomu máme z pohľadu vodiča jednu zásadnú výhradu, ktorú k Eclise Crossu nevznášame prvý krát. Ak ste vyšší – v našom prípade hovoríme o výške vodiča 188 cm, tak rozsah výškového nastavenia sedadla a výškového nastavenia head-up displeju vám neumožňuje prispôsobiť si ho tak, aby údajne na ňom boli dobre čitateľné. Japonci evidentne v tomto prípade zobrali ako bernú mincu priemernú výšku Japoncov.

Rovnako nápadito a expresívne ako predok,... Foto: Pravda, Martin Domček
Mitsubishi Eclipse Cross PHEV (2021) Rovnako nápadito a expresívne ako predok, pôsobí aj zadná časť auta s výrazným spojlerom.

Chválime však kvalitu spracovania interiéru a bohatosť výbavy už v základe. Iste, Eclipse v plug-in hybridnom prevedení nie je najlacnejší, jeho základná cena je 36 490 eur. Už v základe má však vyššie spomínaný pohon 4×4, denné LED svietenie, parkovaciu kameru vzadu, vyhrievané sedadlá vpredu, 18-palcové disky z ľahkých zliatin, automatickú 2-zónovú klimatizáciu, audiosystém s 8-palcovým farebným dotykovým displejom a množstvo ďalších prvkov, vrátane naozaj silnej bezpečnostnej výbavy.

Z nášho pohľadu patrí Eclipse Cross na ceste k naozaj neprehliadnuteľným autám, môže sa pochváliť osvedčenou a oceňovanou plug-in hybridnou technológiou prevzatou z Outlanderu, rýchlym nabíjaním a veľmi dobrým cestovným komfortom. Dynamika nie je jeho silnou stránkou, určite viac bude vyhovovať kľudnejším a ekologicky založeným šoférom. Aby ste jeho potenciál – podobne, ako prakticky každého plug-in hybridu – naozaj mohli naplno využiť, veľmi dobre si vopred zvážte, kde s ním budete jazdiť, ako dlhé vzdialenosti a hlavne aké máte reálne možnosti jeho dobíjania.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #plug-in #hybrid #Mitsubishi #test auta #Eclipse Cross PHEV
Články podľa značiek