V Ženeve sa ukáže sériová Škoda Fabia Scout

Václav Lipavský, Pravda.sk | 19.02.2009 16:03
Škoda Fabia Scout Foto:
Škoda Fabia Scout
Na ženevskom autosalóne predstaví automobilka Škoda ďalšieho zástupcu s označením Scout. Tentoraz sa pre drsnejší výraz rozhodla Fabia. Rovnako ako v prípade Octavie, aj Fabia Scout prichádza len s karosériou Combi.

Automobilka zverejnila prvé fotografie, z ktorých je evidentné, že Fabia Scout ide v stopách svojich rodinných príbuzných Octavia a Roomster Scout. Rovnako ako spomínané dva modely dostane aj „terénna“ Fabia iný predný nárazník s novými hmlovými svetlami, karosériu obohnanú ochrannými plastmi a disky kolies s novým motívom. Štandardne budú mať priemer 16 palcov, za príplatok však môžete dostať až 17-palcové disky. Tvar väčších diskov je rovnaký ako v prípade štandardných 16-palcových.

Fabia Scout dostala aj nový strieborný strešný... Foto: Škoda Auto
Škoda Fabia Scout Fabia Scout dostala aj nový strieborný strešný nosič.

Interiér je čalúnený novou látkou určenou len pre verziu Scout. Pedále sú kovové a tkané koberce dostali logo Scout.

Pod kapotou Fabie Scout môžu pracovať benzínové motory 1.4 16V (63 kW/84 k) a 1.6 16V (77 kW/105 k) alebo naftové agregáty 1.4 TDI PD (59 kW/80 k) a 1.9 TDI PD (77 kW/105 k). Štandardne so všetkými motormi spolupracuje päťstupňová manuálna prevodovka, silnejší benzínový motor môže dostať príplatkový šesťstupňový automat.

Ceny Škody Fabia Scout na Slovensku zatiaľ nie sú známe.