Škoda Fabia Monte Carlo: Namiesto RS len červený lak

Tomáš Andrejčák | 25.02.2015 16:00
Škoda Fabia Monte Carlo - 2016 Foto:
Fabia Monte Carlo sa opäť predstaví v typickej červeno-čiernej kombinácii. Chýbať nebudú ani čierne disky kolies, čierne pozadie reflektorov či čierne spojlery.
Tretia generácia Fabie už nedostane ostrú verziu RS. Ako je známe, vystačiť si bude musieť so športovo ladenou edíciou Monte Carlo, ktorá sa predstaví v Ženeve. Viac koní pod kapotou nečakajte.

Po hatchbacku a kombi sa ukáže nová Fabia aj v športovo ladenej verzii Monte Carlo. Objednať si ju budete môcť s oboma druhmi karosérie. Dizajnový tuning spočíva v efektnom červenom laku a čiernej panoramatickej streche. Čiernu prednú masku doplnia reflektory s tmavým pozadím. Nárazník dostal malú spodnú lištu, ktorú nájdeme aj na prahoch, opäť v lesklom čiernom laku, podobne ako zadný difúzor.

V ponuke bude aj verzia Combi. V sérii má byť... Foto: Škoda-Auto
Škoda Fabia Monte Carlo - 2016 V ponuke bude aj verzia Combi. V sérii má byť dokonca panoramatická strecha.

Čierne budú aj disky kolies s priemerom 16 alebo 17 palcov. Úpravy uzatvárajú tmavšie tónované bočné okná a okno piatych dverí. Za príplatok je možné doobjednať znížený športový podvozok, o koľko, však Škoda neprezradila. To je ale jediná technická zmena, pretože pod kapotou Monte Carla budú pracovať štandardné motory z Fabie vrátane atmosférických 3-valcov 1,0 THP.

Interiér je obohatený o pseudokarbonové... Foto: Škoda-Auto
Škoda Fabia Monte Carlo - 2016 Interiér je obohatený o pseudokarbonové dekorácie, kožený športový volant a anatomické sedadlá.

Zato v kabíne pribudnú športové sedadlá s výrazným bočným vedením, kožený volant, dekorácie palubnej dosky imitujúce karbón a červené akcenty na stredovej konzole. Prípadní záujemcovia budú musieť byť ešte chvíľu trpezliví. Na trh sa totiž Fabia Monte Carlo dostane až v druhej polovici roka. Aj preto ešte nevieme, koľko bude tento stáť a tiež presnú špecifikáciu výbavy.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ