Indovia plánujú elektrický superšport. S dizajnom Pininfarina

Tomáš Andrejčák | 05.05.2017 19:00
Pininfarina H2 Speed Concept - 2016 Foto:
Posledným počinom štúdia Pininfarina bol tento elektrický superšport H2 Speed, predstavený vlani v Ženeve. Mohol by sa stať predlohou budúceho sériového modelu Pininfarina.
Slávne dizajnérske štúdio Pininfarina by sa mohlo vrátiť na scénu s prekrásnym superšportom. Postarať sa o to má jeho súčasný vlastník, indická spoločnosť Mahindra.

Éra slávnych talianskych karosární je dávno minulosťou. Po tom, čo vzali dizajn svojich áut do rúk samotné automobilky stratili prácu. Štúdio Bertone skrachovalo v roku 2014, Italdesign zachránil koncern Volkswagen a udržiava ho v „hibernácii“ a štúdio Pinifarina vlani pred úplným kolapsom vytrhla z biedy čínska spoločnosť Mahindra. Práve tá teraz oznámila plán, vyvinúť pod názvom Pininfarina nový superšport.

Určený má byť najmä pre čínsky a americký trh. A hoci pôvodný lesk talianskej spoločnosti asi nevráti, rozhodne zdvihne jej imidž, čo by mohlo byť užitočné pre ďalšie projekty, najmä ponuku služieb štúdia Pininfarina iným spoločnostiam. O pripravovanom superšporte informoval sám šéf indickej automobilky, ktorá sa zameriava na lowcostové produkty, Anand Mahindra počas autosalónu v Soule. „V súčasnosti skúmame potenciál stavby takéhoto auta, ktoré by nieslo logo Pininfarina.“

Očakáva sa, že novinka bude inšpirovaná štúdiou H2 Speed Concept, ktorá sa predstavila na vlaňajšom jarnom autosalóne v Ženeve. Každopádne má byť elektrický superšport len prvým krokom pre reinkarnáciu značky. Podľa Ananda Mahindru majú totiž neskôr nasledovať dve SUV, pravdepodobne tiež s elektrickým pohonom. Tie by v prípade úspechu už mohli doraziť aj na európsky trh.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ