Kia: Tajomný koncept príde do Frankfurtu. Je to nový cee'd?

Tomáš Andrejčák | 06.09.2017 17:00
Zatiaľ si musíme vystačiť s jedinou snímkou. Aj tá však hovorí jasnou rečou. Kia predstaví vo Frankfurte nad Mohanom nádhernú štúdiu. O to zaujímavejšiu, že predznamenáva príchod tretej generácie cee'du zo Žiliny.
Atraktívny koncept liftbacku vraj naznačuje... Foto: Kia
Kia Concept - Frankfurt 2017 Atraktívny koncept liftbacku vraj naznačuje tvary nového cee'du. A tiež to, že okrem verzie hatchback a kombi počíta aj s ďalším športovým variantom. Trojdverové kupé to však rozhodne nebude.
Sesterský Hyundai už na trhu operuje s novou generáciou hatchbacku a kombi i30. Navyše čoskoro dorazí aj v podobe fastbacku. A čo Kia a jej cee'd? Tak ten má v novej podobe doraziť už na budúci rok. A zdá sa, že sa je na čo tešiť. Kia totiž vo Frankfurte nad Mohanom predstaví už o necelý týždeň koncept, o ktorom netají, že predznamenáva príchod tretej generácie tohto kompaktu. Zatiaľ nemá meno, ale vyzerá naozaj efektne. Kým Hyundai stavil pri i30 na konzervatívnejší dizajn, Kia posunie svojho zástupcu nižšej strednej triedy do emocionálnych sfér. Stačí sa zahľadieť na prvú oficiálnu snímku.

Pozeráme sa naozaj na zvláštne auto, ktorému by sme mohli hovoriť skôr fastback ako hatchback. A navyše so silne športovým „lookom“, ktorý naznačuje nízka kabína so splývavou siluetou, bezrámové okná, originálne tvarovaný stĺpik C a veľké kolesá. Konceptu tiež chýbajú spätné zrkadlá a klasické kľučky nahrádza zapustenými. Samozrejme, ide o štúdiu, takže sériový model bude musieť ubrať v exhibícii, ale ak by si zachoval aspoň základné črty, bude mať konkurencia čo robiť.

Cee'd sa predstaví najprv ako klasický hatchback a potom ako kombi. Frankfurtský koncept však naznačuje, že podobne ako pre i30 sa chystá aj pre cee'd nový karosársky variant. A keďže trojdverové hatchbacky už „neletia“, pravdepodobne vystrieda verziu pro_cee'd práve čosi na spôsob športového liftbacku. Po Kii Stinger by sme tu tak mali druhý športový model, navyše auto, ktoré by bolo celkom praktické. Ale to sme už v rovine špekulácií, s ktorými skoncuje až frankfurtská premiéra plánovaná na 12. september.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ